Peste câţiva ani oamenii ar putea călători în timp record cu rachete interplanetare dintr-un oraş în altul, pe Pământ

29.09.2017
Peste câţiva ani oamenii ar putea călători în timp record cu rachete interplanetare dintr-un oraş în altul, pe Pământ
Elon Musk, directorul executiv al companiei spaţiale private SpaceX, a propus o metodă inedită de călătorie, chiar aici pe Pământ. Aceasta presupune folosirea de rachete interplanetare, precum cele care vor duce oamenii pe Marte, pentru a călători dintr-un oraş în altul. Potrivit lui Musk, pasagerii vor ajunge oriunde pe planetă în mai puţin de o oră, la un preţ similar cu cel al biletului de avion. 
 
SpaceX lucrează la o mega-rachetă potrivită pentru această sarcină. Aceasta va duce în spaţiu o navă cu psageri la bord, care apoi va reintra în atmosferă şi ateriza în apropierea marilor oraşe. O călătorie de la Londra la Dubai ar dura doar 29 de minute folosind noua tehnologie. Nava va putea atinge, în spaţiu, o viteză maximă de aproape 30.000 de Km/h.  
 
Musk a prezentat şi un clip video în care este explicată ideea. 
 
Totuşi, rămân multe necunoscute legate de această nouă modalitate de transport. Confortul pasagerilor este una dintre acestea. Zborul în spaţiu este diferit de cel în atmosferă şi presupune gravitaţie zero, expunere la radiaţii potenţial letale sau forţe G foarte mari. Vor vrea oamenii să treacă prin astfel de experienţe pentru a ajunge în câteva zeci de minute într-un oraş foarte îndepărtat? Rămâne de văzut. Totuşi, modalitatea de transport propusă de Musk ar putea revoluţiona industria transporturilor de mărfuri. 
 
 
Aceeaşi rachetă, numită BFR (Big Fucking Rocket) ar urma să ducă primii oameni pe marte până în anul 2024. Nava specială care va fi ataşată la BFR va avea o capacitate de transport cuprinsă între 80 şi 200 de persoane, potrivit lui Musk. 
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult