Raspberry Pi lansează revizia A+, un micro-computer mai mic şi mai eficient

Raspberry Pi Foundation a anunţat astăzi un nou model de micro-computer: A+. Acesta reprezintă o nouă iteraţie a lui Raspberry Pi Model A, oferind aceleaşi performanţe, însă îmbunătăţeşte formula oferind un design mai compact, cât şi componente mai eficiente. Rezultatul este un dispozitiv mai mic, dar şi mai ieftin decât modelul precedent.

Raspberry Pi A+ utilizează acelaşi SoC Broadcom BCM2835 şi acelaşi modul de memorie RAM cu 256 MB, însă PCB-ul pe care acestea sunt instalate este acum mult mai mic. Vechiul Model A măsura 86 mm în lungime, în timp ce A+ măsoară doar 65 mm. Diferenţele între A şi A+ nu se opresc aici. Asemeni upgrade-ului de la B la B+, noul model renunţă la slot-ul pentru carduri SD mari în favoarea unul lăcaş microSD. De asemenea, PCB-ul găzduieşte acum încă 14 pini GPIO, aducând astfel totalul la 40.

Modelul A+ include şi calitate îmbunătăţită la capitolul audio, dar este şi mai eficient din punct de vedere al consumului de energie. Toate acestea sunt acum integrate într-un dispozitiv care costă 20 de dolari în Statele Unite ale Americii şi 20 de lire în Marea Britanie. Preţul redus se datorează noului proces de manufacturare mai eficient, care a scăzut costurile de producţie cu aproximativ 5$.

Toate cele patru modele (Raspberry Pi A, A+, B şi B+) sunt disponibile pentru comandă de la partenerii Raspberry Pi Foundation, alături de accesorii precum module de cameră şi module „dev kit” pentru dezvoltare de aplicaţii.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat