Miliardarul chinez Jack Ma crede că inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial

22.06.2017
Miliardarul chinez Jack Ma crede că inteligenţa artificială ar putea cauza Al Treilea Război Mondial

Miliardarul chinez Jack Ma, preşedintele Alibaba, se alătură listei selecte de persoane celebre – din care mai fac parte Bill Gates, Elon Musk şi Stephen Hawking – care avertizează în legătură cu pericolele pe care le presupune inteligenţa artificială.

 

„Prima revoluţie tehnologică a dus la Primul Război Mondial, a doua revoluţie tehnologică a dus la Al Doilea Război Mondial. Aceasta este cea de-a treia revoluţie tehnologică”, a declarat Ma într-un interviu acordat CNBC, la conferinţa Gateway 2017.

 

Pentru a evita acest lucru, Ma crede că guvernele trebuie să îi ajute pe cetăţeni să se adapteze la noile cerinţe, prin investiţii mai mari în educaţie. Oamenii nu vor fi înlocuiţi, însă, în totalitate de roboţi, deoarece au o caracteristică care maşinilor la va lipsi: înţelepciunea. „Nu cred că maşinile, inteligenţa artificială vor putea înlocui înţelepciunea”, a mai spus preşedintele Alibaba.

Ma a avertizat recent şi că încetinirea comerţului internaţional va da naştere la mai multe conflicte armate.

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult