Cum vezi ce ştie Google Maps despre tine şi cum dezactivezi monitorizarea locaţiei

Nu mai este probabil un secret pentru nimeni că, odată cu beneficiile pe care le aduce, smartphone-ul este ”spionul din buzunar”, care ştie ce faci atât online, cât şi în viaţa de zi cu zi. Ştie, printre alte, prin ce locuri umbli, unde ai ieşit în week-end şi unde ai fost în concediu.

Dacă ai un smartphone, mai mult ca sigur că foloseşti Google Maps şi serviciile de locaţie disponibile. Aplicaţia celor de la Google are obiceiul de a ţine evidenţa locurilor prin care umbli şi nu face niciun secret din asta. Nu este ca şi cum ar face-o pe ascuns. Dacă vrei să vezi istoricul locaţiilor în care ai fost, Google Maps are o pagină dedicată unde poţi vedea, pe zile, unde te-ai aflat la o anumită oră.

Dar Google este băiat bun, iar dacă te simţi urmărit, te lasă să ştergi istoricul. Pe coloana din stângă ai două link-uri prin care poţi şterge tot istoricul, sau doar înregistrările dintr-o anumită perioadă.

Mai mult, poţi dezactiva monitorizarea localizării folosind butonul de setări din partea dreaptă-sus a paginii. Odată realizată dezactivarea, conform Google, istoricul locaţiilor nu va mai fi salvat în contul tău. Dar, prin omisiune, putem deduce că asta nu înseamnă că Google nu va mai salva deloc informaţii, ci doar că nu le mai atribuie unui anumit cont.

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat