RCS & RDS anunţă 100% acoperire 4G în tunelurile metroului bucureştean, pentru reţeaua Digi Mobil

03.10.2017
RCS & RDS anunţă 100% acoperire 4G în tunelurile metroului bucureştean, pentru reţeaua Digi Mobil

RCS & RDS a anunţat completarea în proporţie de 100% a extinderii reţelei Digi Mobil 4G în tunelurile metroului bucureştean, suplimentând acoperirea 4G deja existentă din staţii. Extinderea acoperirii 4G în metrou s-a realizat prin dublarea cantităţii de spectru utilizat în banda 1 – 2100 Mhz, permiţându-se astfel accesul la internet cu viteze de download de până la 75 Mbps. 

La nivel naţional, RCS & RDS continuă să extindă reţeaua mobilă, atât prin acoperire nouă de teritoriu, cât şi prin extinderi de capacitate în zonele urbane, pentru îmbunatăţirea experienţei utilizării internetului mobil.  Acoperirea reţelei Digi Mobil 3G a ajuns în această vară la peste 99% din populaţie, iar cea 4G a ajuns la peste 51% din populaţie.

Potrivit datelor companiei, în intervalul ianuarie – august 2017 au fost portate 302.306 numere în reteaua Digi Mobil, cu aproximativ 16% mai multe decât în perioada similară a anului trecut. Astfel, numărul total de clienţi care au optat pentru portarea numărului de telefon în reţeaua Digi Mobil a ajuns la 1.3 milioane la finalul lunii august 2017.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult