WhatsApp folosit de 700 de milioane de utilizatori în fiecare lună

08.01.2015
WhatsApp folosit de 700 de milioane de utilizatori în fiecare lună

WhatsApp nu dă semne de oboseală. După ce în vara anului trecut a atins 600 de milioane de utilizatori activi lunar, acum Facebook a dezvăluit că în doar câteva luni, acest număr a fost depăşit. Seviciul de mesagerie instantă este acum folosit de 700 de milioane de utilizatori, depăşind chiar şi Facebook Messenger, o alternativă gratuită oferită de aceeaşi companie.

În ultimul an, WhatsApp aproape şi-a dublat numărul de utilizatori activi, atrăgând aproximativ 300 de milioane de utilizatori noi. Această creştere a coincis cu preluarea sa de către Facebook, care nu pare să fi promovat serviciul prin intermediul popularei reţele de socializare. În ciuda faptului că Mark Zuckerberg şi a sa companie au plătit 22 de miliarde de dolari pentru WhatsApp, se pare că în viitorul apropiat investiţia nu va fi amortizată.

Modelul de monetizare pe bază de abonament anual de un dolar nu pare să aducă foarte mult profit, în prima jumătate a lui 2014 WhatsApp înregistrând pierderi de 230 de milioane de dolari şi încasări de 15 milioane de dolari. Zuckerberg susţine totuşi că planurile pentru WhatsApp sunt realizate pentru viitor. Odată ce această platformă va atinge numărul de un miliard de utilizatori activi, aceasta va putea contribui la profitul Facebook. Dacă trendul ascendent se păstrează şi anul acesta, mai mult ca sigur că acest prag va fi depăşit în cursul anului curent.

Creşterea din ultima vreme a lui WhatsApp s-a petrecut în urma popularizării sale în India, însă alte regiuni precum Statele Unite şi China sunt reticente în adoptarea sa. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult