Pokemon Go renunţă la suport pentru iPhone-uri şi iPad-uri mai vechi

11.01.2018
Pokemon Go renunţă la suport pentru iPhone-uri şi iPad-uri mai vechi

Pokemon Go a fost una dintre cele mai populare aplicaţii din lume în preajma lansării din 2016. Mulţi dintre utilizatorii iniţiali au renunţat la jocul de mobil, însă există în continuare o comunitate foarte pasionată care activează în fiecare zi. Din păcate pentru o parte dintre jucători, anumite dispozitive Apple mai vechi nu vor mai avea acces la joc, motivul fiind trecerea la noile funcţii AR, incompatibile cu versiunile mai vechi de iOS.

Practic, orice dispozitiv cu iOS lansat până în anul 2013, care nu are acces la iOS 11, va fi scos de pe lista de dispozitive compatibile. Printre cele mai „noi” telefoane şi tablete din aceste generaţii se regăsesc iPhone 5 şi iPhone 5C, cât şi iPad Mini 1 şi iPad 4. Dispozitivele mai vechi de atât, echipate cu iOS 9 sunt de asemenea afectate de această decizie.

Niantic, studioul de dezvoltare din spatele jocului, a anunţat că jocul va fi dezactivat pe dispozitivele vechi pe data de 28 februarie, dată care coincide cu un update programat pentru joc, care va îmbunătăţi anumite elemente. Jocul deja integrează pe dispozitivele compatibile cu AR Kit grafică mai avansată şi o poziţionare mai corectă a personajelor în spaţiul real, însă cel mai probabil, noul update va renunţa complet la vechiul mod de afişare al pokemonilor în mod AR (realitate augmentată).

Cei care vor să continue jocul vor trebui să apeleze la un dispozitiv dintr-o generaţie mai nouă, precum iPhone 6, 6S, 7, 8 sau X.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult