Acer Aspire Swift S7-371 – primul laptop mai subţire de 1 cm (REVIEW)

25.10.2016
Acer Aspire Swift S7-371 - primul laptop mai subţire de 1 cm (REVIEW)
Prezentare

Încadrat la categoria ultrabook, Aspire Swift S7-371 impresionează cu designul său ultra-slim, finisaje premium şi o platformă hardware de ultimă generaţie, centrată în jurul noii familii de procesoare Intel Core pe 14nm , cu nume de cod „Kaby Lake”.

Prezentare

Cu o grosime de 9.98 mm (inclusiv ecranul), Aspire S7-371 este cel mai subţire laptop Acer de până acum, echipat cu un ecran Full HD de 13.3” şi o platformă Intel cu răcire fanless, centrată în jurul procesorului Core m7-7Y75, model dual-core cu o frecvenţă nominală de 1.3 GHz (1.61 GHz în modul Turbo). Complet silenţios în timpul funcţionării şi bine răcit mulţumită folosirii unei construcţii predominant metalică, noul portabil este propus ca o alternativă pentru seria HP Spectre, cel din urmă folosind o carcasă de 10.4 mm grosime.

Aspire S7-371 oferă întreaga funcţionalitate a unui laptop convenţional, însă din formatul unui dispozitiv cu greutatea şi grosimea unei tablete ceva mai voluminoasă. Ţintind obţinerea unei grosimi cât mai reduse, dar şi pentru limitarea greutăţii finale, Acer a optat pentru renunţarea la interfaţa touch, scăpând astfel de una dintre cele mai voluminoase componente a ecranului. Totuşi, pentru un plus de eleganţă a fost păstrat scutul Gorilla Glass specific ecranelor touch, întins peste rama exterioară şi integrat cu panoul LCD pentru o mai bună calitate a imagini şi unghiuri de vizibilitate.

Pentru atingerea unui echilibru optim între greutate, rigiditate şi grosimea carcasei, Aspire S7-371 este realizat folosind o combinaţie între suprafeţe din aluminiu şlefuit pentru zona tastaturii şi partea inferioară a carcasei, respectiv plastic pentru pentru spatele ecranului. Indiferent de tipul materialului folosit, îmbinarea carcasei este bine realizată iar calitatea finisajelor ireproşabilă.

Ecranul de 13.3 inch suportă rezoluţia 1920×1080 pixeli, redată cu ajutorul unui panou IPS iluminat cu sursă de lumină LED.

Constrânsă de grosimea redusă a carcasei, tastatura chiclet nu include funcţie de iluminare, însă pune la dispoziţie taste bine diferenţiate, cu o cursă medie de apăsare şi sistem de amortizare a şocurilor apărute în timpul tastării. Materialul folosit este rezistent la alunecare şi nu reţine urme de transpiraţie.

Touchpad-ul spaţios este bine delimitat de restpad şi adoptă un design monolit, cu tastele pentru click stânga/dreapta încorporate sub suprafaţa activă, acoperită cu un finisaj care nu opune rezistenţă la alunecare. Sensibilitatea suprafeţei touch este bună, iar cele două butoane fizice se apasă uşor, chiar dacă nu sunt foarte silenţioase.

Cele două difuzoare sunt poziţionate la partea inferioară a carcasei şi distanţate pentru un efect stereo convingător. Mulţumită unor drivere de calitate, acestea redau sunet clar şi fără distorsiuni, la un volum suficient pentru folosirea în spaţii fără surse puternice de zgomot ambiant.

Din păcate designul ultra-slim vine cu compromisul unor opţiuni pentru conectivitate foarte limitate, Aspire S7-371 dispunând de numai o ieşire pentru căşti şi doi conectori USB-C, dintre care unul este folosit şi pentru conectarea adaptorului AC. Astfel, dacă nu ne înarmăm exclusiv cu periferice şi accesorii compatibile USB-C, singura variantă rămâne folosirea unui hub USB extern sau staţie de andocare.

Acer Aspire Swift S7-371-M74S – specificaţii:

  • Ecran: 13.3″, rezoluţie 1920 x 1080 pixeli, Gorilla Glass 4 şi filtru glare
  • CPU: Intel Kaby Lake Core m7-7Y75 CPU, 1,3 GHz, dual-core + HyperThreading, 3 MB cache, 1.61 GHz Turbo, 14 nm
  • GPU integrat: Intel HD Graphics 615
  • GPU dedicat: fără
  • RAM: 8 GB DDR3, onboard
  • HDD: 256 GB, SSD, Kingston
  • Unitate optică: fără
  • Reţea: WiFi AC, Bluetooth
  • Conectori: 2 x USB C, 1 x audio (headset)
  • Altele: Webcam
  • Sistem de operare: Windows 10
  • Dimensiuni: 325 x 230 x 9,05-9,98 mm
  • Greutate: 1.09 kg
  • Accesorii incluse

Aspire S7-371 vine la pachet cu un adaptor AC de dimensiuni reduse. Din păcate pachetul nu include şi o husă de protecţie pentru transport, astfel că aceasta va trebui achiziţionată separat.

Părţi pozitive

Design modern şi foarte atrăgător
Tastatura si touchpad de bună calitate
Ecran cu ramă îngustă
Sistem audio de bună calitate
Performanţe rezonabile pentru un ultrabook

Părţi negative

Tastatură fără iluminare
Ecran lucios, fără interfaţă touch
Opţiuni sărace pentru conectivitate

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult