Potenţiale probleme cu ecranul noului iPad

09.03.2012
Potenţiale probleme cu ecranul noului iPad

Noul iPad a fost un subiect intens de discuţii în ultimele zile. O bună parte din ele fac referire la ecranul cu rezoluţie de 2048×1536 pixeli. Cei care l-au văzut în carne şi oase spun că este impresionant din toate punctele de vedere. Analiştii spun însă că Apple ar putea avea probleme cu ele. Principala reţinere faţă de afişajul Retina de pe noul iPad este legată de autonomie. Deşi suprafaţa este aceeaşi ca la modelul anterior, numărul mai mare de pixeli înseamnă că sunt necesare de două ori mai multe LED-uri pentru iluminare.

Ecranul noului iPad are 2048x1536 pixeli

Un număr mai mare de LED-uri implică un consum mai mare şi Apple aproape că a dublat capacitatea bateriei. Acest fapt s-a reflectat asupra dimensiunilor şi greutăţii tabletei. Producătorul iPad-ului susţine că noul model oferă aceeaşi autonomie ca iPad 2, însă analiştii au reţineri în legătură cu această afirmaţie. Nu doar ecranul consumă mai mult, ci şi chipset-ul, care vine acum cu un procesor grafic quad core. Sperăm ca Apple să-şi fi făcut bine calculele la capitolul consum.

O altă problemă legată de ecranul lui iPad 3 este disponibilitatea. Dacă dispozitivul va avea acelaşi succes ca şi modelele anterioare, este posibil ca producătorii afişajului să nu poată face faţă cererii. Tehnologia folosită pentru aceste panouri este de ultimă generaţie şi sunt puţine fabrici capabile să le producă. Urmează să vedem cum vor sta lucrurile în a doua jumătate a lunii martie, atunci când noul iPad va intra pe piaţă.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News