Google Nexus 7, construită de Asus, vine cu Android 4.1

Google Nexus 7, construită de Asus, vine cu Android 4.1

Nu a fost confirmată oficial, însă denumirea tabletei de 7” construită de Asus pentru Google ar putea fi Nexus 7. Ea a apărut într-o listă de terminale ce-au rulat un anume benchmark şi ne confirmă faptul că vine cu Nvidia Tegra 3. Chipset-ul include un procesor quad core la 1,3 GHz şi un chipset grafic GeForce. Surpriza vine însă la nivel de sistem de operare. Cu ceva timp în urmă vorbeam despre Android 5.0, următoarea versiune la care lucrează Google, cu nume de cod Jelly Bean. Se pare însă că Jelly Bean este numele de cod pentru Android 4.1, un update pentru Ice Cream Sandwich.

Google Nexus 7 va fi construită de Asus

Google Nexus 7 nu ar fi prima tabletă de 7” cu Android semnată Asus. Anul trecut au fost lansate Asus TOUGH în Japonia şi Eee Pad MeMO 171. Nexus 7 ar trebui să fie o tabletă accesibilă, cu un preţ de lansare de 200-250 $. În aceste condiţii nu ne aşteptă la materiale exotice precum aluminiul sau la un profil excepţional de subţire. Ecranul cu rezoluţia de 1280×768 pixeli va fi probabil de calitate. Anunţul oficial pentru Google Nexus 7 este aşteptat în curând, odată cu cel al update-ului Android 4.1 Jelly Bean.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult