Filme 2016. Cele mai interesante filme SF, fantasy şi de acţiune lansate în acest an

Filme 2016. Cele mai interesante filme SF, fantasy şi de acţiune lansate în acest an

Filme 2016. Acest an a fost unul bogat în lansări de filme pentru pasionaţii de SF, fantasy sau acţiune. Vă prezentăm lista celor mai interesante pelicule din 2016 pe care le puteţi urmări în serile caniculare de vară.

Filme 2016 – Warcraft. Oamenii se unesc în Alianţa condusă de Anduin Lothar (Travis Fimmel), un erou de război care a sacrificat totul în luptă. Cu regele Llane Wrynn şi regina Taria de partea sa, Anduin trebuie să facă tot ce-i stă în puteri pentru ca omenirea să câştige războiul. De cealaltă parte a baricadei se află Orgrim, liderul Hoardei de orci este dispu şi el să sacrifice totul pentru a-şi salva poporul şi familia de la dispariţie. Orgrim se va dovedi un redutabil inamic în războiul ce va schimba o dată pentru totdeauna Azeroth.

Filme 2016 – Captain America: Civil War. Prăpădul stârnit de Ultron pe Terra face guvernele lumii să se întrebe dacă există vreo şansă să îi ţină în frâu pe supereroi. O lege mondială îi obligă pe aceştia să se deconspire autorităţilor. Dacă Tony Stark susţine legea, Căpitanul America crede că aceasta limitează libertăţile individuale. Alţi supereroi se aliază poziţiilor celor doi Răzbunători, iar curând se va ajunge la un război civil al supereroilor. Cine va învinge şi cu ce preţ?

Filme 2016 – X-Men: Apocalypse. În 1983, invincibilul şi nemuritorul Apocalypse este eliberat, după ce a fost îngropat timp de mai multe milenii. Furios că semenii săi nu mai sunt priviţi ca nişte zei, Apocalypse adună o echipă de mutanţi puternici, inclusiv pe descurajatul Magneto, pentru a distruge lumea şi a crea o nouă ordine mondială, peste care să domnească. 

Pentru a pune capăt drumului către distrugere al lui Apocalypse, Raven (Jennifer Lawrence) şi Profesorul X (James McAvoy) conduc o echipă de tineri X-Men într-o bătălie memorabilă cu un inamic aparent de neoprit.

Filme 2016 – Teenage Mutant Ninja Turtles: Out of the Shadows. Michelangelo, Donatello, Leonardo şi Raphael se întorc pe marile ecrane în această vară pentru a se lupta cu inamici şi mai puternici, şi mai diabolici. Li se alătură, din nou, April O’Neil (Megan Fox) şi Vern Fenwick (Will Arnett), dar au şi un nou aliat: justiţiarul cu mască de hochei Casey Jones (Stephen Amell).

După ce superticălosul Shredder scapă din arest, îşi uneşte forţele cu cercetătorul nebun Baxter Stockman (Tyler Perry), şi cu două “gorile” cu minte puţină, Bebop (Gary Anthony Williams) şi Rocksteady (supervedeta de wrestling Stephen “Sheamus” Farrelly), pentru a pune în mişcare un plan diabolic de dominaţie mondială. Dar Ţestoasele se trezesc faţă în faţă cu un rău şi mai mare decât Shredder, cu un plan şi mai periculos: infamul Krang.

Filme 2016 – Alice Through the Looking Glass. Bazată pe a doua carte a lui Lewis Carroll, creatorul fenomenului literar „Alice în Ţara Minunilor”, noua producţie Disney transcende romanul într-o ecranizare memorabilă a clasicei poveşti, adaptate tehnologiei cinematografice revoluţionare şi publicului de astăzi.

În noua peliculă Disney o regăsim pe Alice Kingsleigh (Mia Wasikowska), care şi-a petrecut ultimii ani păşind pe urmele tatălui ei şi navigând pe mări. Când se reîntoarce în Londra, ea găseşte o oglindă magică şi astfel revine pe tărâmul fantastic din Underland, unde îi regăseşte pe prietenii săi: Iepurele Alb (Michael Sheen), Asbolem (Alan Rickman), Pisica de Cheshire (Stephen Fry) şi Pălărierul Nebun (Johnny Depp), care nu e în apele sale.

Astfel, Mirana (Anne Hathaway) o trimite pe Alice într-o expediţie pentru a împrumuta Cronosfera, un glob metalic din camera Marelui Ceas, care controlează întregul timp. Reîntorcându-se în trecut, ea se întâlneşte cu prieteni şi duşmani în diferite momente ale vieţii lor, intrând într-o cursă contra cronometru pentru a-l salva pe Pălărier înainte ca timpul să se scurgă.

Filme 2016 – Independence Day: Resurgence. După ce Ziua Independenţei a redefinit genul filmului eveniment, următorul capitol oferă un spectacol global la scară inimaginabilă.  Folosind tehnologie extraterestră recuperată, naţiunile de pe Pământ au colaborat la un proiect de apărare imens pentru protejarea planetei.  Însă nimic nu ne poate pregăti pentru forţa avansată şi fără precedent a extratereştrilor. Numai ingenuitatea câtorva bărbaţi şi femei curajoşi poate salva lumea noastră de la dispariţie.

Filme 2016 – The Huntsman: Winter’s War. Lumea fantastică din Războinicul Vânător se dezvoltă acum pentru a ne arăta cât de periculos de legate sunt destinele lui Eric, vânătorul războinic, şi ale maleficei regine Ravenna. Chris Hemsworth şi Charlize Theron îşi reiau rolurile în Războinicul Vânător ŞI Crăiasa Zăpezii, o aventură epică spectaculoasă, în care îi vom mai vedea pe Emily Blunt, Jessica Chastain, Nick Frost. Regizorul Cedric Nicolas-Troyan (Maleficent, Alice in Wonderland) revine în spatele camerelor de filmat pentru o nouă poveste spectaculoasă.

Cu mult înainte ca Ravenna (Theron), malefica regină, să fie, aparent, învinsă de sabia curajoasei Alba ca Zăpada, a fost martora plecării din regat a surorii sale, Freya (Blunt), după ce aceasta a suferit o trădare care i-a frânt sufletul. Freya, care are puterea de a îngheţa orice inamic, şi-a petrecut viaţa în castelul său de gheaţă izolat crescând şi pregătind o întreagă legiune de vânători letali, printre care şi Eric (Hemsworth) şi războinica Sara (Chastain), pentru a vedea că preferaţii săi au sfidat singura şi cea mai importantă cerinţă a sa: să-şi îngheţe pe vecie inima, ca să nu se poată îndrăgosti niciodată.

Filme 2016 – Batman V Superman: Dawn of Justice. Temându-se că acţiunile supereroului privit ca un zeu rămân nesupravegheate, puternicul şi formidabilul apărător al Gotham-ului îl provoacă pe salvatorul adorat, modern al Metropolis-ului, în vreme ce lumea nu se poate hotărî de ce tip de erou are mai mare nevoie. Cum Batman şi Superman sunt în război, apare o nouă ameninţare ce pune omenirea într-un pericol fără precedent.

Filme 2016 – Deadpool. Supranumit „mercenarul cu gură mare”, Deadpool obţine, în urma unui experiment militar care dorea să redea abilitatea de regenerare rapidă a lui Wolverine, puteri incredibile (invulnerabilitatea la puteri telepatice şi telekinezice, rezistenţa la droguri şi toxine, dar şi prelungirea vieţii graţie puterilor de refacere ale organismului său). Acestea vin, însă, şi cu unele inconveniente: instabilitatea psihică şi un fizic desfigurat.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult