Logitech experimentează cu tastaturi VR, care pot fi folosite în lumea reală şi cea VR

03.11.2017
Logitech experimentează cu tastaturi VR, care pot fi folosite în lumea reală şi cea VR

Una dintre problemele de care se lovesc cel mai des utilizatorii de echipamente VR este dificultatea de a folosi dispozitive din lumea reală, atunci când poartă casca VR.

Deşi pare banal, folosirea tastaturii devine o reală problemă atunci când nu poţi vedea tastele. Simpla reprezentare a unei replici VR nu este de prea mare folos, dacă trebuie apoi să nimereşti tastele „în aer”, fără ca acestea să existe în lumea reală. Logitech promite să rezolve această problemă lansând o tastatură care poate apărea şi în VR, perfect aliniată cu versiunea reală aflată pe masa de birou.

Compatibilă cu HTC Vive, noua tastatură are trei componente esenţiale: tastatura fizică, un senzor care urmăreşte şi fixează poziţia reală a tastaturii în lumea VR şi un set de librării SDK care permite dezvoltatorilor să optimizeze pentru aceasta.

Pentru ca totul să funcţioneze perfect este necesar ca şi poziţia mâinilor să fie reprezentată corect prin casca VR, inclusiv degetele. Nu este clar cum au reuşit inginerii Logitech să ajungă la acest rezultat, însă probabil, tehnica implică şi ajutorul senzorilor de poziţionare deja incluşi cu pachetul HTC Vive.

Momentan, la stadiu de experiment, prima tastatură Logitech special creată pentru pasionaţii de jocuri şi aplicaţii VR va fi demonstrată începând cu data de 16 noiembrie, doar 50 kit-uri urmând să fie trimise în primă etapă dezvoltatorilor interesaţi să includă suport pentru aceasta în propriile aplicaţii VR.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult