Facebook pregăteşte o aplicaţie pentru ştiri

12.08.2015
Facebook pregăteşte o aplicaţie pentru ştiri

Deja multe dintre publicaţiile online se bazează pe traficul generat de Facebook pentru a atrage vizualizări, însă reţeaua de socializare pregăteşte acum o aplicaţie dedicată livrării de ştiri de ultimă oră utilizatorilor. Aceasta va intra în concurenţă directă cu Flipboard şi chiar Twitter, funcţia cea mai interesantă fiind notificările bazate pe interesele asociate fiecărui cont. Deşi nu avem încă un nume sau o dată de lansare, informaţiile disponibile despre această nouă aplicaţie sunt cel puţin interesante.

Facebook doreşte să fie sursa principală de ştiri pentru toţi utilizatorii. Aceştia vor folosi o aplicaţie dedicată, care va monitoriza mai multe fluxuri de ştiri, în funcţie de preferinţe. Acestea sunt împărţite pe domenii, iar cele mai importante ştiri sunt apoi livrate către utilizator prin notificări. Deschizând ştirea în aplicaţie, utilizatorii găsesc titlul, o imagine şi o scurtă descriere de 100 de caractere, alături de un link către sursa originală. Avantajul creatorilor de conţinut este că nu vor trebui să îşi adapteze materialele la noua aplicaţie, asemeni iniţiativei Instant Articles.

Momentan nu există imagini cu această aplicaţie în libertate, însă informaţiile vin din partea publicaţiei Business Insider, care nu raportează astfel de ştiri decât după verificarea lor. Având în vedere că o versiune a aplicaţiei pentru ştiri de la Facebook este deja în teste, probabil că nu va dura mult până când aceasta va fi lansată în magazinele de aplicaţii de pe platformele mobile.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult