Firefox Quantum, lansat oficial

Cu o interfaţă ce pare inspirată de browserul Chrome şi motor de randare complet nou, revizia Firefox Quantum a ieşit din stadiul beta, aducând un salt de performanţă semnificativ şi folosire mai eficientă a resurselor de memorie.

Potrivit Mozilla, noua versiune Firefox este de două ori mai rapidă decât acum şase luni, motorul de randare şi arhitectura împărţită pe mai multe procese ajutând totodată la o mai bună gestionare a resurselor de memorie şi procesor. Astfel, Firefox Quantum se poate lăuda cu un consum de memorie RAM cu 30% mai mic decât al rivalului Chrome şi comutare mai rapidă a tab-urilor.

Tema de interfaţă cu design minimalist măreşte spaţiul disponibil pentru afişarea paginilor web, iar funcţii cum ar fi cea de salvare a conţinutului pentru vizionare offline, lista de download, bookmark şi capturile de ecran salvate din cadrul aplicaţiei sunt accesibile dintr-un singur loc.

Trecută prin schimbări majore, noua versiune Firefox păstrează compatibilitatea cu o parte dintre extensiile actuale, însă majoritatea vor avea nevoie de actualizări pentru a funcţiona corect.

Firefox Quantum este disponibil atât pentru PC-uri Windows, cât şi dispozitive Android, respectiv iOS.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat