Google lansează Stars, un Bookmark Manager alternativ pentru web browser-ul Chrome

30.10.2014
Google lansează Stars, un Bookmark Manager alternativ pentru web browser-ul Chrome

Disponibilă în Chrome Web Store, Stars este o extensie Google Chrome ce înlocuieşte interfaţa clasică pentru Bookmark Manager cu o alternativă modernizată, mai atractivă din punct de vedere vizual şi cu funţii noi.

Modernizată cu noua extensie Stars, secţiunea Bookmark Manager accesibilă din meniul principal sau folosind comanda Ctrl-Shift-O capătă o interfaţă complet diferită de cea clasică, în care fiecare bookmark este ilustrat cu imagini reflectând conţinutul paginii adresate. În plus, la salvarea unui nou bookmark folosind steluţa prezentă în dreapta barei de adrese ne este prezentată o miniatură reflectând conţinutul pagini, iar sub aceasta avem lista cu dosarele în care să alocăm boomark-ul respectiv.

Google lansează Stars, un Bookmark Manager alternativ pentru web browser-ul Chrome

Google a îmbunătăţit funcţia pentru căutare în colecţia de bookmark-uri, aceasta analizând acum pe lângă numele ataşat şi conţinutului paginilor vizate de fiecare bookmark.

Folosit cu tema Stars, noul Bookmark Manager primeşte şi o secţiune auto în care colecţia de bookmark-uri este sortată automat în funcţie de subiectul sau domeniul adresat. O altă noutate este posibilitatea de a marca dosare de bookmark-uri ca fiind publice, distribuind apoi link-ul prietenilor.

Aparent, pentru a folosi noul Bookmark Manager introdus de extensia Stars este necesar ca web browser-ul să fie actualizat mai întâi la versiunea Chrome 38.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult