Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

24.03.2009
Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

Un program de modificat poze uşor de folosit şi eventual gratuit, este visul oricărui utilizator începător, fără experienţă în prelucrare grafică cu soluţii profesionale, gen Photoshop. Un utilizator care nu se pricepe la calculatoare dar vrea să-şi îmbunătăţească fotografiile are nevoie un program care să fie, în primul rând, simplu de utilizat şi, în al doilea rând, să ofere un set de instrumente care să îi permită să modifice cei mai importanţi parametrii ai unei fotografii. Un astfel de program de modificat poze este Windows Live Photo Gallery.

Download şi instalare

Windows Live Photo Gallery face parte din suita Windows Live a celor de la Microsoft. În această suită, în afară de Photo Gallery, mai sunt incluse şi alte aplicaţii printre care Windows Live Messenger (urmaşul lui MSN Messenger), Windows Live Writer (de departe cel mai bun editor pentru bloguri) şi Windows Live Mail (reîncarnarea răposatului Outlook Express).

Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

Pentru a instala Windows Live Photo Gallery (sau orice aplicaţie din suita Windows Live) trebuie să descarci kitul de instalare folosind butonul de download de la finalul acestui articol. Apoi trebuie să execuţi fişierul descărcat şi să urmezi paşii indicaţi. La un anumit pas vei putea alege ce aplicaţii din suita Windows Live vrei să instalezi. Dacă vrei să instalezi Windows Live Photo Gallery va trebui să-l bifezi când vei fi întrebat.

Programul celor de la Microsoft este o soluţie foarte bună pentru utilizatori obişnuiţi. Facilităţile oferite de Windows Live Photo Gallery pot fi grupate în trei categorii: de vizualizare, de prelucrare şi de partajare (share).

Vizualizarea imaginilor

Pentru vizualizarea imaginilor primul pas este importarea folderelor respective în program. Cum versiunea aceasta este în limba română, pentru a importa un folder în Windows Live Photo Gallery trebuie să deschizi meniul Fişier (File – pentru versiunea în engleză), să dai click pe "import folder în galerie" şi să alegi folderul dorit. După această operaţiune, pozele din folder-ul selectat vor fi afişate în program.

Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

Pozele sunt afişate sub forma unor miniaturi (thumbnails). Dacă ţii cursorul câteva secunde deasupra unei miniaturi va fi afişat un preview al imaginii, iar dacă dai dublu click pe o poză, o vei putea vizualiza la o dimensiune mai mare.

Modificare, prelucrare

Dacă vrei să modifici o poză, trebuie să dai click pe ea şi să apeşi butonul Reparare (Fix – pentru versiunea în engleză). Va fi deschisă imaginea respectivă, iar în partea dreaptă a ferestrei va fi afişat un panou vertical cu toate opţiunile pe care le ai la dispoziţie pentru prelucrarea fotografiilor.

Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

Windows Live Photo Gallery oferă 8 instrumente pentru modificarea pozelor:

  • autoreglare – imaginea este reglată automată program
  • reglare expunere – se pot modifica luminozitatea, contrastul, umbrele etc.
  • reglare culoare – se modifică temperatura, tenta şi saturaţia culorilor
  • îndreptare fotografie
  • trunchiere fotografie (crop)
  • reglare detalii – se poate introducere zgomot de imagine (purici) sau se pot atenua detaliile
  • corectare ochi roşii – pentru defectul ochi roşii creat de bliţ
  • efecte alb negru

În caz că nu te pricepi foarte bine la aceste operaţiuni, poţi experimenta până vei fi mulţumit de rezultat. Nu trebuie să-ţi faci griji că vei strica poza, aplicaţia oferă funcţie undo, iar fişierul original este păstrat.

Share cu prietenii

Tot Windows Live Photo Gallery îţi pune la dispoziţie câteva instrumente care îţi permit să le arăţi prietenilor sau rudele tare fotografiile. Le poţi trimite prin e-mail, le poţi posta pe blog sau le poţi salva pe un site de photsharing precum Flickr sau propriul serviciu online al Microsoft.

Program de modificat poze: Windows Live Photo Gallery

Facilităţile Windows Live Photo Gallery nu se opresc aici. Aplicaţia oferă multe alte facilităţi precum organizarea imaginilor în funcţie de tag-uri sau data realizării, recunoaşterea feţelor, evaluarea cu steluţe de la 1 la 5, realizarea slideshow-urilor şi altele.

Windows Live Photo Gallery este un program de modificat poze recomandat pentru utilizatorii obişnuiţi. Aceştia îl vor aprecia pentru simplitatea utilizării, precum şi pentru faptul că este o soluţie gratuită.

Program de modificat poze

Urmărește Go4IT.ro pe Google News