În ciuda criticilor primite, iPhone X este responsabil pentru 35% din profitul generat de piaţa smartphone în intervalul Q4-2017

Apple are o lungă istorie în rolul de lider al pieţei smartphone, atrăgând în vremurile de glorie peste 90% din profitul generat de această industrie. Chiar dacă în prezent veniturile sunt distribuite ceva mai uniform, Apple rămâne lider de piaţă, cu vârful de gamă iPhone X obţinând peste 35% din profitul generat la nivel global.

Potrivit unei analize Counterpoint Research, vânzările smartphone nu au crescut în intervalul Q4-2017 chiar la nivelul dorit de Apple pentru gama premium , însă tot au propulsat compania în vârful clasamentului, Apple rămânând cel mai profitabil brand, captând 86% din totalul profiturilor generate prin vânzarea de handset-uri. La nivelul întregii industrii, iPhone X este responsabil pentru 21% din veniturile realizate şi 35% din profitul global.

Punând lucrurile în perspectivă, iPhone X a generat de unul singur tot atâta profit cât 600 branduri de telefoane Android.

În paralel, decizia Apple de a păstra la vânzare pentru mai mult timp seriile iPhone anterioare, unele modele având chiar şi 3 ani vechime, a permis atragerea mai multor cumpărători cu buget limitat, în dezavantajul producătorilor de telefoane cu sistem Android.

 

publicitate
închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat