Bateria unui telefon Galaxy Note 7 a izbucnit în flăcări

25.08.2016
Bateria unui telefon Galaxy Note 7 a izbucnit în flăcări

Lansat în urmă cu doar câteva săptămâni, Galaxy Note 7 este perceput drept cel mai avansat telefon Samsung al momentului, astfel că orice incident implicând distrugerea sa prin incendiere spontană, cu risc major de rănire gravă a utilizatorului şi producerea de pagube materiale este garantat să atragă atenţia publicului.

Aparent, primul incident de acest tip în care este implicat un telefon Galaxy Note 7 nu ar fi cauzat de un defect de fabricaţie imputabil producătorului, ci de folosirea incorectă a dispozitivului împreună cu alt cablu USB-C şi adaptor AC decât cele furnizate de Samsung. Vizibil chiar în una dintre imaginile furnizate de utilizatorul ghinionist, poate fi observat un cablu micro-USB adaptat cu un adaptor USB-C, astfel încât să poate fi folosit şi la încărcarea smartphone-ului Galaxy Note 7.

Cunoscut încă de la debut ca fiind problematic, standardul USB-C necesită implementarea în mod responsabil atât la producătorii de dispozitive cât şi de către furnizorii de accesorii pentru acestea. Drept consecinţă, producătorii dispozitivelor prevăzute cu port USB-C recomandă folosirea acestora doar împreună cu accesorii originale, folosirea cablurilor USB-C de provenienţă incertă putând duce la deteriorarea ireversibilă a conectorului USB-C.

În cazul de faţă, este greu de spus dacă explozia acumulatorului şi incendierea exemplarului Galaxy Note 7 din imagini este o consecinţă directă a folosirii unui cablu USB-C inadecvat, a supraîncălzirii telefonului fixat într-o carcasă de protecţie din plastic dur, sau folosirea altui adaptor AC decât cel recomandat de producător. Cert este astfel de situaţii s-ar putea repeta, spre exemplu la folosirea de baterii externe (Powerbank-uri) care nu au fost certificate pentru folosirea împreună cu dispozitive USB-C.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult