Galaxy S8, echipat cu tastă Home 3D Touch şi Bixby, noul asistent cu comandă vocală dezvoltat de Samsung

16.03.2017
Galaxy S8, echipat cu tastă Home 3D Touch şi Bixby, noul asistent cu comandă vocală dezvoltat de Samsung

Deşi majoritatea zvonurilor de până acum au vizat aspectul său la exterior, Galaxy S8 are multe atuuri de partea sa, începând cu platforma hardware de ultimă generaţie şi o versiune de Android cu interfaţă minimalistă, până la includerea unui nou serviciu de asistenţă prin comandă vocală, mai versatil decât predecesorul S Voice.

Cu ecran curbat pe ambele laturi, acoperind aproape în întregime partea din faţă a telefonului, Galaxy S8 aduce schimbări importante atât la partea de design, cât şi funcţionalitate. Pentru început, Samsung renunţă la vechea tastă Home integrată cu senzorul biometric în favoarea unui set de 3 taste virtuale redate în interfaţa Android, pe suprafaţa unui ecran uşor alungit încât să rămână suficient spaţiu util pentru vizionarea unui clip video cu rată de aspect standard 16:9. Ce nu ştiam până acum este că Galaxy S8 va asista noile taste virtuale cu tehnologie 3D Touch, încât acestea să îndeplinească funcţii diferite în funcţie de forţa exercitată şi durata de apăsare.

Un alt element de atracţie este asistentul Bixby, capabil să furnizeze informaţii la cerere, să îndeplinească anumite activităţi şi să controleze funcţiile telefonului mobil pe baza instrucţiunilor primite prin comandă vocală. Tehnologiile folosite de Bixby au fost dezvoltate de Viv Laps, o companie achiziţionată de Samsung în cursul anului trecut. Printre inovaţiile dezvoltate de aceasta se numără şi un sistem pentru interpretare vizuală, care ar putea permite recunoaşterea obiectelor şi chiar a contextului în care se află acestea, folosind camera foto instalată pe telefoanele Galaxy S8.

Aparent, serviciul Bixby va putea fi activat şi fără rostirea unui cuvânt cheie, folosind o tastă dedicată prezentă pe carcasa telefonului mobil.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult