Go4News: Samsung a suspendat producţia Galaxy Note7 după ce şi modelele înlocuite au început să ia foc

10.10.2016
Samsung a luat decizia să suspende producţia phablet-ului Galaxy Note7, după ce au fost înregistrate cel puţin două incidente în care unităţi schimbate, care ar fi trebuit să fie sigure, au luat foc, potrivit Yonhap News. 
 
Doi operatori americani, AT&T şi T-Mobile, au oprit vânzările pentru acest model şi au anunţat că nu vor mai înlocui unităţile deja livrate către clienţi, transmite Wall Street Journal. 

Luna trecută Samsung a anunţat că va schimba toate cele 2,5 milioane de unităţi Note7 vândute, după ce au fost înregistrate sute de incidente în care telefoanele au luat foc sau au explodat. Compania a transmis că problema o reprezentau bateriile produse de propria divizie, Samsung SDI.

Ulterior a început un proces de schimbare a dispozitivelor cu unităţi care includ baterii produse de compania chineză ATL, considerate sigure. În ciuda acestor măsuri, smartphone-uri Galaxy Note7 înlocuite au luat în continuare foc. 

 
Samsung a pierdut 25 miliarde de dolari din valoarea de piaţă în urma acestor incidente, iar costurile înlocuirii telefoanelor au fost estimate la 1 miliard de dolari. 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult