Google ar putea anunţa seria de telefoane Pixel 2 împreună cu un nou ecosistem de accesorii „Made for Google”

Google ar putea anunţa seria de telefoane Pixel 2 împreună cu un nou ecosistem de accesorii „Made for Google”

Urmând exemplul dat de Apple cu programul MFi (made for iPhone), Google ar putea anunţa propriul set de reguli pentru crearea de accesorii standardizate, compatibile cu seria de telefoane Pixel.

Nu este clar dacă iniţiativa va duce la scumpirea accesoriilor, însă planul este ca dispozitivele marcate cu logo-ul Made For Google să ofere garanţia calităţii şi compatibilităţii depline cu dispozitivele cărora le sunt adresate.

Prin această măsură, Google ar putea evita situaţii în care folosirea unor accesorii neconforme duce la deteriorarea dispozitivelor sau rănirea utilizatorilor. Luăm exemplul cablurilor USB-C puţin costisitoare comercializate de magazinele asiatice, care pot cauza topirea conectorului USB în timp ce telefonul se află la încărcat.

Mai mule detalii am putea afla peste doar câteva ore, evenimentul organizat de Google pentru dezvăluirea seriei de telefoane Pixel 2 fiind aşteptat pentru data de 4 octombrie.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult