Microsoft: şi telefoanele Lumia cu doar 512 MB RAM vor primi Windows 10, dar cu facilităţi limitate

Microsoft: şi telefoanele Lumia cu doar 512 MB RAM vor primi Windows 10, dar cu facilităţi limitate

Microsoft a anunţat iniţial că toate telefoanele Lumia care folosesc în prezent platforma Windows Phone 8.1 vor putea face saltul la Windows 10, însă compania a afirmat totodată că va încerca să ofere această actualizare tuturor utilizatorilor, ceea ce a lăsat să se subînţeleagă că ar putea exista şi excepţii. În cadrul unor tweet-uri, Joe Belfiore a afirmat că până şi faimosul dar bătrânul Lumia 520 va fi actualizat, însă disponibilitatea şi setul de opţiuni incluse vor varia de la caz la caz.

Vestea că nu toate opţiunile din Windows 10 vor fi disponibile pe toate telefoanele Lumia nu este nici o noutate şi nici o surpriză. Actualizarea Denim pentru Windows Phone 8.1, care este încă în curs de desfăşurare în acest moment, nu aduce nici ea un firmware cu funcţii noi în cazul telefoanelor mai vechi, deci nu este de mirare că nici Windows 10 nu va putea funcţiona cu toate opţiunile activate.  Joe Belfiore a afirmat însă că telefoanele cu doar 512 MB de memorie RAM vor putea folosi Windows 10, Lumia 520 fiind menţionat în mod explicit, iar confirmarea că cel mai vechi, cel mai slab dar şi cel mai popular telefon Lumia cu Windows Phone 8.1 va face saltul la noua platformă software este reconfortantă.

Acest telefon, şi presupunem că şi toate celelalte telefoane care au doar 512 MB şi/sau procesoare vechi din generaţia Snapdragon S4, vor putea folosi doar o parte dintre noutăţile din Windows 10. Mai mult, utilizatorii care s-au înscris în programul Insider nu vor putea testa iniţial versiunea Techincal Preview pe orice telefon Lumia, această versiune preliminara urmând să fie lansată iniţial doar pe un număr limitat de modele şi să se bucure de un suport extins la o dată ulterioară rămasă neprecizată.

În acelaşi timp însă, Joe Belfiore a afirmat că echipa de dezvoltare Windows 10 lucrează din plin la finalizarea primei versiune Technical Preview pentru telefoane şi că aceasta va fi lansată în cursul acestei luni, după cum ni s-a promis.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News