Project Ara, demonstrat cu primul smartphone funcţional

Telefonul modular Ara al celor de la Google a fost prezentat în stare de funcţionare la conferinţa Google I/O de anul acesta. Anunţat încă de anul trecut, Project Ara  este o iniţiativă care propune standardizarea unui design modular pentru folosirea cu dispozitive smartphone, permiţând înlocuirea procesorului şi alte subansamble pentru creşterea performanţelor.

Având la bază un design modular, telefoanele create sub Project Ara  vor permite înlocuirea modului pentru cameră foto, ecran, baterie şi chiar procesor fără a fi necesară achiziţionarea unui dispozitiv complet nou. Astfel, utilizatorii vor avea posibilitatea să îmbunătăţească performanţele dispozitivului achiziţionând module opţionale pentru upgrade.

Primul astfel de telefon mobil a fost arătat în stare de funcţionare de către inginerul Google Rafa Camargo, cu ocazia prezentării ATAP keynote susţinută la conferinţa Google I/O de anul acesta. Având la bază un şasiu metalic, telefonul este compus din module individuale detaşabile, care pot fi înlocuite de utilizator fără a apela la unelte specializate.

Componentele dezvoltate sub Project Ara au mai fost expuse şi în trecut, însă este prima dată când Google ne arată un smartphone în stare de funcţionare bazat pe acest design modular.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult