DisplayMate: Samsung Galaxy Note9 are cel mai bun display pentru smartphone-uri realizat vreodată

14.08.2018
DisplayMate: Samsung Galaxy Note9 are cel mai bun display pentru smartphone-uri realizat vreodată

Deja lansările de noi smartphone-uri de la producătorii de top au pornit câteva tradiţii. Una este ca cel puţin unul dintre telefoanele noi lansate să urce pe primul loc în topul camerelor foto DxOMark şi alta este ca DisplayMate să anunţe că un nou panou produs de Samsung este „cel mai bun realizat vreodată”. Cum abia a fost dezvăluit Galaxy Note9, era normal să ne aşteptăm că Samsung a realizat un panou mai bun decât pe Galaxy S9.

În trecut, exista o tradiţie în care DisplayMate desemna panoul LCD de pe iPhone-uri drept cel mai bun IPS de pe piaţă şi panoul OLED de pe cel mai nou Samsung drept cel mai bun de pe piaţă din categoria sa. Acum că şi Apple şi Samsung folosesc OLED-uri, tradiţia ar putea să se schimbe puţin. Anul trecut după ce Galaxy S8 şi Note8 au luat laudele din partea DisplayMate la categoria OLED, acestea au fost detronate de iPhone X, tot cu panou Samsung, dar mai performant. Acesta a fost apoi întrecut de Galaxy S9 şi acum de Note9, însă luna viitoare după anunţul noilor modele, lucrurile s-ar putea schimba din nou.

Cert este că Galaxy Note9 oferă un upgrade semnificativ la capitolul luminozitate faţă de Note8. Acesta oferă un grad de luminozitate cu 27% mai mare, în timp ce culorile sunt „perfecte”, sau cel puţin imposibil de diferenţiat faţă de culorile de referinţă. Testele DisplayMate sunt realizate în laborator folosind echipamente profesionale şi a primit calificative A+ pentru fiecare categorie în parte, acesta fiind al doilea display care primeşte asemenea scoruri.

Primul display care a reuşit această performanţă în trecut a fost tot pentru un model Samsung: Galaxy S9, lansat în primăvara acestui an.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult