Tehnologia Face ID, disponibilă pentru toate modelele iPhone începând de anul viitor

21.09.2017
Tehnologia Face ID, disponibilă pentru toate modelele iPhone începând de anul viitor

Prezentată ca o exclusivitate pentru iPhone X, funcţia Face ID a fost prezentată ca o alternativă superioară la sistemul Touch ID oferit pe iPhone 8.

Sistem pentru recunoaştere facială, Face ID apelează la hardware dedicat luând forma unui proiector infraroşu şi cameră video cu tehnologie TrueDepth, capabilă să interpreteze precis trăsăturile de fizionomie, chiar şi în întuneric total.

Prezentat ca o soluţie inferioară mai puţin avansată, senzorul Touch ID a fost abandonat la modelul iPhone X, însă păstrat la modelul iPhone 8. Potrivit lui Ming-Chi Kuo, un cunoscut specialist al companiei de analiză KGI securities, măsura este una tranzitorie. Apple va renunţa cu totul la senzorul Touch ID, oferind Face ID şi camera frontală cu tehnologie TrueDepth ca dotare standard pentru toate modele iPhone nou lansate.

În schimb, dacă tehnologia Face ID se dovedeşte a fi un eşec, Apple ar putea reveni la autentificarea pe bază de amprentă, implementând această funcţie la nivelul ecranului.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult