Xiaomi Redmi Note 5 a fost listat pe site-ul TENAA. Lansarea ar putea veni săptămâna viitoare

01.12.2017
Xiaomi Redmi Note 5 a fost listat pe site-ul TENAA. Lansarea ar putea veni săptămâna viitoare

Săptămâna aceasta am văzut pentru prima dată fotografii spion cu un nou smartpone cu ecran 18:9 de la Xiaomi, de data aceasta din gama mid-range. Nu a durat mult până când au apărut şi fotografii mai clare cu dispozitivul, TENAA, comisia de aprobare a electronicelor din China, fiind de data aceasta sursa. Se pare că un anunţ al lui Redmi Note 5 şi al unui model superior numit Note 5 Plus va veni foarte curând.

Fiind vorba despre listări de pe site-ul TENAA, avem la dispoziţie şi o listă cu caracterisitcile hardware ale unuia dintre cele două telefoane, performanţa fiind în limitele la care ne-am fi aşteptat de la dispozitive de buget din gama Redmi.

Modelul Redmi Note 5 beneficiază de un display de 5,7” cu rezoluţie HD+ (1.440 x 720 pixeli) şi integrează chipset-ul Snapdragon 450 de la Qualcomm, alături de 2 GB memorie RAM, 16 GB spaţiu de stocare în varianta de bază, 3 GB RAM şi 32 GB stocare în varianta de medie şi 4 GB RAM şi 64 GB stocare în varianta de top. Acesta va beneficia de o cameră foto de 12 megapixeli, o cameră frontală de 5 megapixeli şi un acumulator de 3.200 mAh.

Când vine vorba despre Redmi Note 5 Plus, nu avem multe informaţii despre hardware, însă leak-ul precedent sugera că va fi bazat pe chipset-ul Snapdragon 625, va fi echipat cu un ecran Full HD+ de 6” şi cu un acumulator de 4.000 mAh.

Lansarea celor două dispozitive mid-range este aşteptată pe 7 sau 10 decembrie în China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult