Xperia P2, un Z4 uşor diferit?

27.04.2015
Xperia P2, un Z4 uşor diferit?

Subiectul unor dezvăluiri surprinzător de amănunţite, dar neoficiale, Sony Xperia P2 ar urma să fie o alternativă interesantă pentru top-ul de gamă Xperia Z4.

Ţinând cont de faptul că originalul Xperia P nu a fost tocmai un succes, continuarea seriei cu nu nou smartphone lansat la mai bine de 3 ani după primul pare puţin probabilă. Dezvăluirile făcute pe un website chinez anunţă însă un telefon Sony Xperia P2 radical diferit faţă de modelul lansat acum 3 ani. Inspirat de modelul Xperia Z4, noul smartphone ar urma să ofere ecran 1080p de 5.2˝ cu tehnologie Triluminous IPS, instalat într-o carcasă cu ramă foarte îngustă, măsurând doar 0.8 mm.

Xperia P2 vs Xperia Z4 (ilustrare)

Ilustrat alături de un exemplar Xperia Z4, noul Xperia P2 este cu aproape 5 mm mai îngust şi 9 mm mai scund decât top-ul de gamă Sony, oferind însă un ecran la fel de mare. Potrivit sursei citate, carcasa cu grosime între 8.9 şi 10.9 mm adăposteşte un acumulator de 4240 mAh, compensând pentru construcţia mai voluminoasă cu autonomie excelentă.

Configuraţia are ca element central o soluţie Snapdragon 810 uşor subtactată, având CPU quad-core (nuclee Cortex-A57) la 1.9GHz, faţă de 2GHz cât este norma pentru acest chipset. Telefonul dispune de 3GB memorie RAM şi 32GB spaţiu de stocare intern, însă nu este clar dacă va fi inclus şi un slot microSD.

Lista dotărilor continuă cu o cameră foto de 12MP cu tehnologie Exmor RS. Având acelaşi senzor cu dimensiunea 1/2.3˝ ca la modelul Xperia Z1, dar cu rezoluţie mai mică şi sensibilitate crescută la lumină, noua cameră foto prevăzută cu funcţie de stabilizare optică a imaginii şi lentile cu deschidere f/2.0 va putea obţine poze folosind valori ISO între 64 şi 25600. Alături de modul pentru captură RAW cu adâncime de 12 biţi per canal de culoare, camera foto va suporta şi mod de filmare la rezoluţie 2160p (UHD). Deasupra ecranului, amatorii de poze selfie vor avea la dispoziţie o cameră frontală de 5MP, de această dată limitată la filmare 1080p.

Comparat cu modelul Z4, Xperia P2 nu pare să includă difuzoare stereo, însă ar putea avea o bandă transparentă iluminată poziţionată imediat sub ecran, după exemplul modelului Xperia P.

Cu specificaţii de top şi design atrăgător, Sony Xperia P2 ar putea fi un posibil rival pentru modelul Xperia Z4. Desigur, fără mai multe confirmări din surse credibile, cele prezentate trebuie luate drept simple zvonuri, care ar putea să nu fie tocmai conforme cu realitatea.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult