Pro TV 3D – prima televiziune 3D din România

Pro TV a fost primul post din România care a transmis în format High Definition (HD), iar acum tot el deschide drumul televiziunilor 3D în România - săptămâna aceasta a obţinut licenţa de la ANCOM pentru a emite experimental în noul format, compatibil cu televizoarele şi monitoarele 3D.

"Suntem cu toţii martorii evoluţiei tehnologiei de tip 3D, în special în cinema, şi credem că tehnologia 3D va avea un mai mare succes decât HD. 3D aduce o experienţă nouă, este o a treia dimensiune (...) Suntem pregătiţi să oferim conţinut 3D. Am solicitat ANCOM o licenţă pentru a emite 3D şi intenţionăm să implementăm canalul anul acesta. Acest canal nu va fi în simulcast cu programul Pro TV. Credem că nu avem suficiente motive astăzi să transformăm transmisia HD într-o transmisie eminamente 3D", a declarat Claudiu Paraschiv, reprezentant al grupului CME (din care face parte şi Pro TV).

Pro TV 3D

Nu ştim încă data exactă la care Pro TV va începe să transmită în format 3D, dar atunci când o va face - printre primele astfel de emisiuni vor fi cu siguranţă ştirile orei 19.

Legat de formatul HD, care la ora actuală este încă destul de slab reprezentat în România, Claudiu Paraschiv a spus că la toamnă va fi lansat Acasă HD, toate elementele necesare fiind deja pregătite în acest sens.

închide
Pasionat de gadgeturi? Şi noi!
Vrei să primeşti primul cele mai noi ştiri despre gadgeturile care îţi îmbunătăţesc viaţa zilnic?
Abonează-te la newsletter-ul Go4it şi fii sigur că eşti la curent cu tot ce e nou în IT&C.
Nu uita să-ţi verifici adresa de e-mail şi să confirmi abonarea printr-un click pe link-ul din mail-ul primit .
Sunt deja abonat