Cei frustrați de pandemie își pot trimite țipetele de disperare în Islanda

18.07.2020
Cei frustrați de pandemie își pot trimite țipetele de disperare în Islanda
Foto: Pixabay

Islanda a găsit încă o modalitate inedită de a se promova ca destinație turistică, în această perioadă dificilă. Țara este, potrivit autorităților locale, „locul perfect în care poți lăsa frustrările să iasă din tine”.

Mai precis, insula le propune oamenilor să experimenteze terapia prin țipete. Oamenii care nu mai pot îndura evenimentele din acest an – printre care se numără o pandemie globală și un incendiu devastator în Australia – își pot înregistra țipetele.

Fișierele ajung la autoritățile turistice din Islanda, iar acestea le rulează, pe difuzoare, în locurile alese de cei care le-au expediat. Sunt disponibile mai multe locuri retrase, printre care vârful unui munte și o cascadă.

Pentru proiect a fost dezvoltat un site dedicat, numit Lookslikeyouneediceland.com.

Terapia prin țipete propusă de Islanda nu este nouă

Terapia prin țipete a devenit populară în anii ’70 ai secolului trecut pentru tratarea unor afecțiuni precum stresul și anxietatea. „Să folosești un țipăt pentru a elibera emoțiile înăbușite îți permite să te reconectezi cu tine însuți, să îți auzi propria voce și să revendici puterea care există în tine”, a declarat psihoterapeutul Zoe Aston.

Cercetătorii au descoperit, în urmă cu câțiva ani, că doar una din zece persoane preferă să stea jos, într-un loc liniştit, pentru a scăpa de stres, în timp ce mai mult de 33% dintre respondenţi au declarat că preferă să ţipe.

În Islanda au fost confirmate 1.916 cazuri de coronavirus. Doar 10 persoane au murit din această cauză.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult