Parler, rețeaua de socializare „interzisă” în urmă cu câteva luni, s-a întors pe iPhone

18.05.2021
Parler, rețeaua de socializare „interzisă” în urmă cu câteva luni, s-a întors pe iPhone

Parler, rețeaua de socializare care a fost eliminată din App Store-ul Apple și de pe Google Play Store în luna ianuarie, este acum disponibilă din nou pe iPhone. Motivul pentru care Apple, Google și chiar Amazon, compania ps erverele căruia rețeaua își ținea datele, au blocat accesul la aceasta a fost strâns legat de lipsa moderării conținutului, în special în urma protestelor de la Capitoliul American. Se pare însă că rețeaua a trecut printr-o serie de modificări, care permit acum întoarcerea pe astfel de platforme.

Apple permite acum descărcarea Parler din App Store

Seviciile oferite de Parler nu sunt foarte diferite față de cele pe care Twitter le asigură. Funcționalitatea este similară, iar design-ul familiar celor care au folosit Twitter. Singura diferență majoră este însă faptul că există mai puține reguli pentru moderarea conținutului, motiv pentru care mulți simpatizanți ai lui Trump sau în general persoane cu viziuni politice de dreapta, s-au îndreptat către Parler, după ce au fost blocați pe Twitter, din diverse motive. Twitter este astfel considerată o platformă care tinde în general spre stânga.

Apple a aprobat întoarcerea Parler pe platforma sa după ce rețeaua a implementat un nou sistem de moderare pe bază de AI, care ascunde mesajele care instigă la ură. Singura metodă prin care poți vedea aceste mesaje pe iPhone este accesarea rețelei prin browser și apăsarea unui buton în plus. De asemenea, pe Android, aplicația poate fi instalată direct de pe site-ul rețelei.

Între momentul în care rețeaua a fost scoasă de pe platformele mobile și serverele Amazon și prezent, rețeaua Parler a schimbat conducerea și a ales un provider de servere care permite astfel de conținut online. Reprezentanții companiei spun că Parler permite libertate în exprimare la „maximum legal” și speră să convingă Apple să permită afișarea mesajelor ascunse în viitor.

Susținătorii lui Trump, mulți dintre care erau deja pe Parler, sperau ca în urma blocării contului fostului președinte SUA ca acesta să se mute pe această platformă. Trump a preferat însă să își creeze un blog propriu care afișează mesajele în același stil vizual pe care îl folosesc Twitter și Parler, însă pe care doar el poate publica mesaje.

sursa: Engadget

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult