Motorola pregătește un smartphone ThinkPhone, cu design inspirat de laptopurile Thinkpad

18.12.2022
Motorola pregătește un smartphone ThinkPhone, cu design inspirat de laptopurile Thinkpad
foto: androidauthority.com

Cum Motorola este o companie Lenovo, lansarea unui smartphone ThinkPhone nu ar trebui să surprindă pe nimeni.

Apreciate în mediul business, laptopurile Lenovo Thinkpad vor avea un corespondent în piața smartphone, livrat însă de o companie cu mai multă autoritate în domeniu, Motorola. Potrivit unui presupus pliant de prezentare, sloganul de marketing va fi ThinkPhone by Motorola. Noile produse vor avea un logo asemănător celui aplicat pe laptopurile Thinkpad și vor afișa multe din trăsăturile de design ale acestora.

Cumpărat de Lenovo încă din anul 2014, Motorola a rămas până acum cu propria imagine strategie de brand, continuăm să funcționeze ca o companie aproape complet separată. Deși acest aranjament pare că se va schimba de anul viitor, fanii Motorola nu prea au motive de îngrijorare, noua gamă ThinkPhone apărând mai degrabă ca o nouă ramură, separată de oferta actuală de telefoane.

De altfel potrivit imaginilor furnizate, gama de telefoane ThinkPhone by Motorola vine ca o extensie a familiei de laptopuri Thinkpad, cu logo și trăsături menite să atragă consumatorii familiarizați deja cu produsele Lenovo.

Potrivit zvonurilor de până acum, primul model ThinkPhone va avea dotări optimizate pentru nevoile clienților business, cum ar fi încărcare rapidă de 68W și un acumulator de 5000mAh, strecurat într-o carcasă de 8.3 mm grosime. Ecranul de 6.6 inch este de tip pOLED, cu rată de refresh la 144Hz. Configurația foto este una triple camera cu senzor principal de 50MP, cameră ultrawide de 13MP și senzor DoF de 2MP. Optimizată pentru apeluri video, camera frontală vine cu autofocus și un senzor de 32MP.

Inspirat de laptopurile din gama business, designul carcasei va afișa un design texturat imitând fibra de carbon.

Noua gamă de telefoane ThinkPhone by Motorola ar putea fi dezvăluită în prima jumătate a anului viitor, detalii precum prețul și disponibilitatea pe regiuni urmând să fie comunicate de Motorola la momentul potrivit.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult