LG dezvăluie aparat pentru prepararea berii artizanale care funcţionează cu capsule şi este controlat cu telefonul mobil

LG dezvăluie aparat pentru prepararea berii artizanale care funcţionează cu capsule şi este controlat cu telefonul mobil

Aparatele pentru prepararea cafelei alimentate cu capsule sunt pentru mulţi soluţia perfectă pentru obţinerea unei cafele perfecte. Dar cum rămâne cu berea? Nu oricine este dispus să se deplaseze la magazin în orice moment al zilei pentru a cumpăra bere artizanală, iar cea obişnuită este prea banală.

Cei de la LG par că s-au gândit la toate şi au lansat un aparat care poate prepara bere folosind nimic altceva decât apă şi ingredientele de bază: orz, hamei şi drojdie de bere. Exceptând apa, care poate fi turnată de la robinet, toate ingredientele necesare vin împachetate într-o serie de capsule, lăsând opţiunea pentru folosirea unor „reţete” de bere personalizate, rezultatul final variind la fel de mult ca în cazul cafelei.

Spre deosebirea de cafeaua preparată instant folosind amestecuri pre-împachetate în capsule etanşe, berea obţinută cu sistemul LG HomeBrew nu este gata imediat. Aparatul este de fapt un automat care asistă procesul de fermentare, carbonare şi maturare parcurs în fabricile de bere, folosirea sa necesitând multă răbdare.

Cei care se aşteaptă să fixeze câteva capsule, să apese un buton şi să urmărească berea curgând în pahar ca din butoiaşul unui dozator de bar vor fi dezamăgiţi. Dacă procesul obişnuit folosit în fabricile de bere este replicat întocmai, vom avea de aşteptat între 4 şi 6 săptămâni până să putem bea bere de casă preparată cu aparatul LG HomeBrew. În plus, nici cantitatea obţinută nu este foarte mare, astfel că renunţarea la berea cumpărată din magazine este o opţiune doar pentru cei care consumă foarte puţin.

Etapele procesului de fermentare pot fi urmărite dintr-o aplicaţie pentru smartphone.

Odată ce este golit de produsul finit, aparatul LG HomeBrew nu trebuie decât trecut printr-o scurtă etapă de curăţare, desfăşurată automat folosind apă fierbinte. O nouă doză de bere poate fi preparată imediat, LG oferind în primă fază 5 reţete pentru tipurile de bere golden American Pale Ale, full-bodied English Stout, zesty Belgian-style Witbier şi dry Czech Pilsner.

Descris ca un sistem complet pentru prepararea berii artizanale, aparatul LG HomeBrew va fi lansat oficial în cadrul expoziţiei CES 2019 (8-12 ianuarie 2019), preţul aparatului şi costul capsulelor fiind anunţat tot atunci.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult