Topul celor mai bune căşti Bluetooth pe care le-am folosit până acum

19.02.2018
Topul celor mai bune căşti Bluetooth pe care le-am folosit până acum

În urmă cu aproximativ doi ani am deţinut pentru prima dată o pereche de căşti wireless. Le-am primit cadou de la operatorul telecom la achiziţia unui nou smartphone. De atunci nu m-am mai întors la modelele cu fir, atunci când am folosit smartphone-ul pentru a asculta muzică, posturi de radio sau clipuri pe YouTube „în mişcare”. Nu am făcut trecerea, ca alţii, deoarece telefonul meu nu mai avea jack audio universal de 3,5 mm. De fapt, nu am deţinut niciun telefon care să nu includă această caracteristică. Pur şi simplu am fost cucerit de confortul oferit de căştile fără fir. Acestea nu au un cablu care se blochează în fermoare, se încurcă de fiecare dată când le pui în buzunar sau se rupe lângă mufă. Îi înţeleg, însă, pe cei care preferă în continuare căşti cu fir, deoarece multe dintre aceste modele oferă o calitate superioară a sunetului, neegalată încă de versiunile wireless.

 

Am folosit până acum cinci modele de căşti Bluetooth, pe perioade destul de lungi de timp. M-am gândit că ar fi util, pentru cei interesaţi de aceste dispozitive, să realizez un clasament al acestora, bazat pe experienţa personală.

 

CITEŞTE ŞI TOP 5: Smartphone-urile care mi-au plăcut cel mai mult dintre cele pe care le-am deţinut în ultimii 11 ani

 

5. Anker SoundBuds Sport. Am achiziţionat acest model datorită preţului. Am plătit 18 lire pe ele pe Amazon.co.uk, fără costurile de transport. Pentru banii aceştia, căştile oferă performanţe decente. Realizate din plastic, Anker SoundBuds nu beneficiază de dopuri foarte bune. Cele incluse în pachet sunt realizate dintr-un cauciuc tare, care nu izolează bine şi deteriorează sunetul. Am schimbat dopurile cu unele SkullCandy din silicon, iar performanţele s-au îmbunătăţit substanţial. Totuşi, a mai rămas o caracteristică deranjantă. Căştile intră în stand-by/sleep după o perioadă de timp, chiar dacă sunt conectate la smartphone. De multe ori le pui îi urechi şi începi să vorbeşti după ce răspunzi la un apel, dar constaţi că interlocutorul nu te aude. Pentru a le reactiva trebuie apăsat butonul Power. Din păcate, această funcţie, care are rolul de a conserva bateria, nu poate fi dezactivată.

 

 

Pro:

– Preţ şi performanţe decente

– Design reuşit, cu suporturi pentru pavilioanele urechilor

– Dispun de sistem magnetic (chiar dacă slab), care le ţine lipite una de alta pe piept.

 

Contra:

– Sunet mediocru cu dopurile originale

– Autonomie mediocră

– Funcţia stand-by este enervantă

 

4. Samsung Level U. Acestea au fost primele căşti Bluetooth pe care le-am deţinut. Cu un design avangardist la vremea lor, căştile oferă sunet de calitate decentă şi o autonomie medie a bateriei, de aproximativ şase ore pentru muzică. Nu mi-a plăcut forma dopurilor, care în urechile mele au refuzat să stea ferm, chiar dacă am încercat toate mărimile livrate în cutie. Mai mult, după o vreme cauciucul de pe o parte a suportului pentru gât s-a dezlipit.

 

 

Pro:

– Design reuşit

– Autonomie decentă a bateriei

– Calitate „OK” a sunetului

 

Contra:

– Dopurile nu s-au „împăcat” cu urechile mele

– Construcţie nu foarte solidă, cel puţin în primele loturi

 

3. Nokia Active Wireless (BH-501). Acestea au fost primele căşti care m-au mulţumit per total, deşi nu excelează la niciun capitol. Totuşi, sunt un produs „corect”, care nu dezamăgeşte utilizatorii obişnuiţi. Designul este reuşit, iar sistemul magnetic care ţine căştile unite pe piept este puternic. Având dopuri clasice, căştile stau bine în urechi. Autonomia bateriei este de aproximativ şase ore pentru muzică, iar designul fără sistem de purtare la gât le face comode în orice anotimp. Apreciez şi telecomanda de pe fir, care include şi microfonul. Mai mult, sunt rezistente la apă şi praf (certificare IP55). Ce mă deranjează la Nokia Active este mirosul neplăcut al căştilor propriuzise, care nu dispare. Este, cred, vorba despre o substanţă folosită în construcţie.

 

 

Pro:

– Sunet decent

– Rezistenţă la praf şi apă

– Sunt comode în orice anotimp

 

Contra:

– Căştile propriuzise au un miros neplăcut, care nu dispare

 

2. Creative Outlier Sports. Multă vreme acestea au fost căştile mele wireless preferate. Calitatea sunetului este foarte bună, designul reuşit, iar dopurile clasice se potrivesc bine în urechi. Lipseşte, însă, sistemul magnetic care ţine căştile unite pe piept. Şi acest model oferă rezistenţă la apă (IPX4) şi dispune de telecomandă pe fir. Pentru a nu cădea din urechi, Outlier Sports au aripioare din cauciuc care se fixează de pavilion. Mai mult, autonomia bateriei este excelentă pentru dimensiunile căştilor şi depăşeşte şapte ore pentru muzică.

 

 

Pro:

– Calitate foarte bună a sunetului

– Rezistenţă la apă (transpiraţie, o ploaie uşoară)

– Autonomie bună a bateriei

 

Contra:

– Lipseşte sistemul magnetic care ţine căştile prinse una de alta pe piept atunci când nu sunt folosite

 

1. Plantronics Voyager 6200 UC. Ce-i drept, cu banii pe care îi dai pe acest model ţi le poţi cumpăra pe toate celelalte prezentate în articol. Dar primeşti unele dintre cele mai bune căşti premium Bluetooth lansate vreodată. Gândite pentru profesioniştii din mediul de business, căştile pot fi folosite şi în scopuri personale, pentru muzică sau activităţi în aer liber. Voyager 6200 UC oferă sunet excelent şi sunt foarte bine „mobilate” cu funcţii şi caracteristici: oferă anulare pasivă şi activă a zgomotului de fundal, mesaje vocale, autonomie „heavy-duty” (16 ore pentru muzică), buton dedicat Mute, vibraţie pentru apeluri, patru microfoane omni-direcţionale pentru apeluri. Tocmai complexitatea căştilor aduce cu sine singurul punct negativ pe care l-am găsit: dimensiunile sistemului de purtare la gât. Excelente pentru utilizarea la birou, căştile nu sunt chiar confortabile atunci când sunt folosite mult în afara acestuia, mai ales iarna, când porţi cămaşă, fular şi haină groasă.

 

 

Pro:

– Calitate excelentă a sunetului

– Foarte multe funcţii smart

– Autonomie mare a bateriei

 

Contra:

– Au dimensiuni mai mari decât modelele consumer

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult