Aplicaţia Google Play primeşte interfaţă nouă

03.12.2018
Aplicaţia Google Play primeşte interfaţă nouă

Google pregăteşte de ceva timp un nou design pentru interfaţa aplicaţiei Google Play, aplicând modificări incrementale încă din prima parte a acestui an. Ajunsă la stadiul final, noua versiune Google Play este distribuită acum pentru toate dispozitivele cu sistem Android, oferind o abordare simplificată a interfeţei, cu mai multe elemente din conceptul Material Design aplicat deja la scară largă pentru produsele Google.

Primul aspect care atrage atenţia este noul „sertar” pentru navigare în care se regăsesc doar aplicaţii şi jocuri. În schimb, scurtăturile pentru servicii de conţinut media, cum ar fi Play Movies & TV şi Play Music sunt mutate sub meniul Settings, apărând la folosirea butonului ”hamburger” prezent din colţul stânga-sus a interfeţei.

La o privire în ansamblu, se fac remarcate schimbările aduse schemei de culori, noua interfaţă Material Design preferând folosirea din abundenţă a fundalului alb, cu cât mai puţine elemente grafice colorate. Atât secţiunea „My apps & games” şi meniul „Settings” au rămas fără accentele de culoare verde, dar şi opţiunea pentru căutare afişată anterior în colţul dreapta-sus.

Şi meniul ”Account” a fost reorganizat, având acum o structură pe bază de tab-uri în locul listei derulabile de verticală. În plus, secţiunea ”Wishlist” apare acum grupată cu opţiunile ”Notifications” şi ”Subscriptions” sub meniul slide-out afişat la folosirea butonului ”hamburger” prezent în colţul stânga-sus a interfeţei.

Cu număr 12.6.13, noua versiune Google Play este distribuită ca actuale automată, urmând să fie aplicată pe toate dispozitivele compatibile în cursul zilelor umrătoare.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult