Winamp se întoarce în 2019 cu o aplicaţie pentru mobil

16.10.2018
Winamp se întoarce în 2019 cu o aplicaţie pentru mobil

Winamp, celebra aplicaţie de redare audio pentru PC-uri, se va întoarce în 2019 cu o nouă versiune, adaptată la modul în care consumăm conţinut în zilele noastre. Deţinătorul licenţei, compania Radionomy, a confirmat pentru TechCrunch că lucrează la o versiune nouă numită „Winamp 6” dedicată platrofmelor mobile iOS şi Android. Utilizatorii desktop vor primi un update pentru player-ul vechi, Winamp 5, însă nu şi ceea ce va oferi aplicaţia de mobil.

Radionomy a cumpărat Winamp în 2014, la un an după ce ultima versiune oficială de Winamp 5 a fost lansată pe piaţă. În acel moment, Winamp deja rămânea în urmă, cu alternative precum iTunes şi servicii de streaming precum Spotify devenind din ce în ce mai populare datorită conţinutului uşor accesibil şi ieftin. Winamp oferea în schimb o alternativă pentru redarea fişierelor stocate local, descărcate de pe internet sau salvate de pe CD-uri audio.

Noul Winamp 6 doreşte să fie o soluţie completă pentru cei care consumă muzică în 2019, oferind integrare atât cu diverse servicii de streaming, cât şi cu servicii de stocare în cloud, cu muzica stocată local şi nu în ultimul rând cu tipuri noi de conţinut precum podcast-uri. Desigur, posturile de radio online vor fi de asemenea disponibile în noua aplicaţie pentru mobil. Momentan nu este clar cum vor putea fi toate acestea conectate la Winamp, însă scopul aplicaţiei este să ţină utilizatorii într-un singur loc unde au acces la tot, fără să jongleze prin mai multe aplicaţii.

Conform Alexandre Saboundjian, CEO-ul Radionomy, compania este în discuţii cu mai mulţi parteneri pentru a integra cât mai multe servicii în experienţa mobilă Winamp, însă cel mai greu nu este să stabiliească detaliile de licenţiere, ci mai degrabă să ofere o experienţă de utilizare consistentă pe toate dispozitivele pe care va fi disponibilă, cu un sistem de căutare simplu de folosit şi eficient.

Când vine vorba despre versiunea de PC, Saboundjian spune că aceasta va primi pe 18 octombrie primul său update oficial după mult timp, care va actualiza versiunea 5.666 la 5.8. Aceasta va oferi compatibilitate mai bună cu Windows 10 şi va oferi acces la toate funcţiile care erau în trecut blocate sub Winamp Pro, versiunea plătită a player-ului de muzică. Din păcate, Winamp 6 pentru desktop nu este în acest moment în plan, întrucât în acest spaţiu Radionomy consideră că lupta este deja pierdută.

Este curios însă faptul că tot Radionomy se laudă cu peste 100 de milioane de utilizatori de Winamp în toată lumea pentru versiunea desktop, deci probabil că în funcţie de succesul pe care aplicaţia îl va avea în spaţiul mobil, este posibil să primim şi un nou Winamp „modernizat” pe Windows.

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult