Apple ar putea depăşi Huawei în vânzări până la sfârşitul anului 2019

08.10.2019
Apple ar putea depăşi Huawei în vânzări până la sfârşitul anului 2019

Anul trecut, Huawei a întrecut pentru prima dată Apple în vânzările de smartphone-uri la nivel global, trecând astfel pentru o perioadă pe locul al doilea mondial, în spatele Samsung care conduce detaşat vânzările de smartphone-uri la nivel mondial de foarte mulţi ani. Estimările de la începutul anului erau ca Huawei să depăşească şi Samsung până la finalul anului 2019, sau cel târziu în 2020, însă situaţia actuală cu SUA a făcut compania să stagneze pe locul al doilea, iar acum estimările din piaţă sunt că va coborî înapoi pe locul al treilea, în spatele Apple.

Conform Digitimes, Apple este pe cale să recupereze în ultimul trimestru destul teren în materie de vânzări pentru a depăşi din nou Huawei şi pentru a urca pe locul al doilea mondial. Momentan, Huawei se va menţine pe locul al doilea, cel puţin până în cel de-al treilea trimestru, iar probabil că în vânzări totale pe întregul an fiscal, Huawei va rămâne pe locul al doilea. În cel de-al doilea trimestru, diferenţa dintre Apple şi Huawei a ajuns la 25 de milioane de unităţi.

Totuşi, Apple a avut un an mai greu, întrucât modelele iPhone XS şi XR nu au fost la fel de apreciate precum modelele mai vechi, iar utilizatorii de iPhone au început să facă upgrade la 3 ani, în loc de doi ani. Întrucât iPhone 11 se bucură deja de un succes mai mare în piaţă decât se aştepta şi Apple, crescând deja producţia tuturor modelelor cu 10%, iar perioada de sărbători înseamnă de obicei vânzări semnificativ crescute, nu este greu de intuit că aceste dispozitive s-ar putea dovedi a fi un adevărat succes în comparaţie cu variantele de anul trecut.

În acelaşi timp, Huawei se confruntă cu probleme în piaţă, modelele Mate 30 fiind livrate fără software-ul Google, ceea ce face lansarea acestor telefoane incertă în vest. Astfel, Huawei va trebui de acum înainte să îşi bazeze predicţiile de vânzări pe performanţa din China şi cele câteva regiuni apropiate unde Google nu are monopol asupra serviciilor.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult