Poliţia din Dubai va folosi motociclete zburătoare, similare cu cele din Star Wars

12.11.2018
Poliţia din Dubai va folosi motociclete zburătoare, similare cu cele din Star Wars

În anii 70 şi 80, George Lucas ne prezenta un univers fantastic în care vedeam pentru prima dată săbii laser, holograme şi… motociclete zburătoare. În timp ce dezvoltarea de tehnologii laser şi holografice încă nu au ajuns într-un punct în care să poată fi comparabile cu cele din Star Wars, motocicletele zburătoare sunt acum o realitate, iar poliţia din Dubai se antrenează deja pentru a le conduce pe străzile opulentului oraş arab.

Ce putem vedea în clipul de mai jos este o parte a unui antrenament oficial al forţelor de ordine din Dubai pentru a conduce motociclete zburătoare. Numele oficial al acestei categorii de vehicule este eVTOL (electric vertical take-off and landing), iar producătorul Hoversurf a livrat către Poliţia oraşului mai multe unităţi ale modelului S3 2019 Hoverbike.  Acestea se conduc complet diferit faţă de alte vehicule disponibile în acest moment, fiind necesară manevrarea a două „joystick-uri” verticale pentru control al direcţiei şi pentru altitudine.

Motocicletele zburătoare au fost prezentate prima dată în cadrul târgului GITEX din 2017, unde au fost văzute şi primele modele cu inscripţii ale Poliţiei din Dubai. Se pare că un contract pentru achiziţionarea de astfel de vehicule era stabilit încă de dinainte de acest eveniment.

Conform Khalid Nasser Alrazooqi, directorul general al departamentului de inteligenţă artificială al Poliţiei din Dubai (da, au un astfel de departament), Hoverbike-urile vor începe să fie folosite în misiuni în 2020, pentru a ajunge în zone mai dificile. Momentan, două echipaje primesc antrenament pe eVTOL-uri, însă în timp vor fi adăugaţi mai muţi ofiţeri în acest program.

Având în vedere că Dubaiul este înconjurat de deşert, căutarea unui vehicul care să nu rămână blocat în nisip pentru misiuni care necesită ieşirea din oraş este importantă. S3 2019 Hoverbike va deveni astfel prima „motocicletă” zburătoare folosită de forţele de ordine din lume.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult