Go4News. Google pregăteşte două ceasuri cu Android Wear 2.0: Angelfish şi Swordfish

Google nu pregăteşte doar două smartphone-uri Nexus pentru această toamnă, ci şi două smartwatch-uri, relatează cele mai noi zvonuri. Cele două modele, intitulate Angelfish şi Swordfish, ar trebui să vină echipate cu sistemul de operare Android Wear 2.0, să fie realizate din materiale premium şi să primească integrare cu Google Assistant, care oferă notificări şi alerte contextuale în funcţie de ora şi locul în care se află utilizatorul.

Conform Android Police, aceeaşi publicaţie care a venit zilele trecute cu detalii despre smartphone-urile Nexus de la HTC, ambele ceasuri Google vor integra display-uri rotunde. Modelul superior, Angelfish, va fi similar în design cu Moto 360 şi LG Urbane 2nd Edition, fiind realizat din metal la exterior. Pe laterala din dreapta vor fi poziţionate două butoane, alături de o coroană rotativă, asemeni Apple Watch. Nu este clar ce funcţii au aceste butoane, însă fiind vorba despre sistemul de operare Android, nu este greu să presupunem că măcar unul dintre ele oferă posibilitatea de a te întoarce la ecranul precedent. Cu un display cu diametru de 43,5mm şi grosime de 14mm, acesta va fi unul din ceasurile mai mari depe piaţă, însă va integra un acumulator mai puternic, care să alimenteze chipset-ul cu modem LTE, senzorul de puls şi modulul GPS.

Modelul Swordish va fi orientat către cei care nu au nevoie de funcţii foarte avansate şi îşi doresc un ceas mai mic şi mai uşor. Acesta vine cu un display cu diametru de 42mm, un profil de 10,6mm şi doar un singur buton pe lateral, sub formă de coroană rotativă. Desigur funcţiile LTE şi GPS sunt absente din acest model.

Nu există momentan fotografii cu aceste ceasuri şi nici nu ştim dacă Google le dezvoltă intern sau dacă acestea sunt realizate în parteneriat cu altă companie. Detaliile nu pot fi verificate în aceast moment şi rămân doar la stadiu de zvon până la o confirmare oficială.

Citeşte şi Cei de la Casio dezvăluie primul lor smartwatch cu Android Wear

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult