Google şi Levi’s au anunţat o jachetă conectată care va fi disponibilă anul viitor

23.05.2016
Google va lansa, în parteneriat cu Levi’s, o jachetă conectată care va putea fi purtată pe orice vreme. Produsul se numeşte Jacquard, iar Google a anunţat că lucrează la acest proiect din 2015. 
 
Jacheta dispune de senzori capabili să detecteze mişcările mâinilor şi gesturi, iar aceştia sunt conectaţi la diferite servicii din smartphone, precum Google Maps, Apeluri sau Spotify. De exemplu, dacă utilizatorul primeşte un apel telefonic atunci când merge cu bicicleta, poate trece mâna peste o zona a jachetei pentru a accepta sau respinge apelul. Mai mult, prin gesturi făcute pe suprafaţa Jacquard poate fi modificat volumul muzicii sau trece la următoarea melodie. 
 
Citeşte şi: Google Chrome renunţă la tasta „Backspace”
 
 
Jacheta se conectează la smartphone prin intermediul unui tag şi dispune de aplicaţie dedicată. Tag-ul dispune de un port USB. 
 
Google va oferi şi un API pentru Jacquard, astfel încât dezvoltatorii să creeze propriile servicii pentru jachetă. 
 
 
Dezvoltatorii vor avea acces la o versiune beta a jachetei în toamna acestui an. 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult