Ikea anunță Sjomarke, un încărcător wireless care poate fi ascuns sub masă

20.09.2021
Ikea anunță Sjomarke, un încărcător wireless care poate fi ascuns sub masă

Producătorul de mobilă Ikea oferă de mai mulți ani încărcătoare wireless independente, sau mobilă cu încărcătoare integrate. Acum însă, noile generații de astfel de suprafețe de încărcare prin inducție, din gama Sjomarke, pot fi atașate și de mobilă „non-smart”, pe care s-ar putea să o ai deja în casă sau la birou. Practic, oricare suprafață poate deveni una pentru încărcarea fără fir a telefonului.

Sjomarke dorește să ascundă suprafețele de încărcare wireless

Spre diferență de modelele anterioare, care propuneau zone vizibile, marcate cu semnul „+”, pentru încărcarea telefoanelor mobile, Ikea propune acum ascunderea acestora. Încărcătorul wireless Sjomarke poate fi lipit în partea de jos a mobilei cu bandă dublu adezivă sau cu șuruburi de unele dintre mesele și birourile din plastic sau lemn de la Ikea, sau chiar de rafturi, și va încărca dispozitivele care sunt plasate deasupra.

Distanța maximă între dispozitiv și încărcător pentru încărcare wireless Qi este de aproximativ 8mm, deci mesele cu grosime mai mare nu vor permite încărcarea în parametri optimi. De altfel, mesele cu suprafețe metalice nu vor funcționa cu Sjomarke, întrucât acelea blochează undele electromagnetice.

Acest încărcător este dedicat celor care doresc să beneficieze de pe urma tehnologiilor noi, dar care nu își doresc să strice aspectul spațiilor în care locuiesc. Încărcătorul este livrat alături de un cablu de alimentare de doi metri, deci va fi nevoie să se afle destul de aproape de o priză sau de un prelungitor.

Din păcate, încărcarea prin Sjomarke nu este tocmai rapidă. Fiind compatibil cu standardul Qi 1.2.4 de bază, încărcătorul permite alimentarea telefoanelor la putere de doar 5W.

Momentan, Sjomarke nu a fost anunțat oficial pentru piața din România, dar având în vedere lansările precedente, cu siguranță va ajunge și la noi în țară. În SUA, încărcătorul wireless va fi disponibil în octombrie, la prețul de 40 de dolari americani.

sursa: The Verge

Citește și: Surpriză la IKEA România. Iată ce vor găsi clienții în magazine peste câteva zile

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult