Nothing Ear 2, anunțate oficial. Aduc upgrade-uri de performanță și același design general

23.03.2023
Nothing Ear 2, anunțate oficial. Aduc upgrade-uri de performanță și același design general

Ear (1) a fost primul produs al companiei Nothing, deci cel responsabil pentru că a pus noul startup al lui Carl Pei pe hartă. Compania a continuat cu Ear Stick și Nothing Phone (1), iar acum este un nume cunoscut în piață, atât pentru calitatea produselor sale, cât și pentru design-ul ieșit din comun, care le scoate ușor în evidență. Acum, doi ani mai târziu, compania Nothing anunță cea de-a doua generație Nothing Ear, îmbunătățind originalul cam din toate punctele de vedere.

Căștile Nothing Ear 2 primesc schimbări importante la interior

Nothing Ear 2 sunt căști care, la prima vedere arată identic cu Ear (1). Acestea păstrează design-ul cu plastic transparent la exterior, componente lăsate la vedere și paleta cromatică cu alb, negru și accente de roșu pe alocuri. Dacă nu ai ști, noile căști ar putea fi confundate cu Ear (1) foarte ușor. Totuși, apar câteva mici diferențe la nivelul construcției. De exemplu, cutia de încărcare și transport este acum mai mică, ca răspuns la critica modelului original.

În materie de capabilități, noile căști ar trebui să ofere un sunet mai bogat. Deși difuzoarele sunt de aceleași dimensiuni, Nothing spune că are acum acces la furnizori premium, care pot construi pe comandă difuzoare, în funcție de specificațiile companiei. De asemenea, căștile oferă anulare a zgomotului ambiental mai bună, acoperind acum mai multe frecvențe, în timp ce conectivitatea este acum duală, putând avea conectate simultan două dispozitive, iar transferul între ele se face rapid și automat.

Nu au fost oferite upgrade-uri la capitolul autonomie, acestea promit performanță similară cu generația 1: patru ore de ascultare cu ANC pornit și 6 ore cu ANC oprit, și 24, respectiv 34 de ore în total, cu tot cu energia stocată în cutie. Apare însă încărcare wireless pentru cutie, ceva util în special pentru cei care au telefoane cu încărcare bilaterală de acest gen. De asemenea, căștile sunt acum rezistente la stropi de apă și praf la standardul IP54, un upgrade față de IPX4 al generației 1, care asigura rezistență doar la stropi de apă, nu și la praf.

Prețul rămâne neschimbat, însă. Nothing Ear 2 intră pe piață la 149 euro, același preț pe care îl aveau până acum Ear 1, după scumpirea de anul trecut. Prima generație a fost lansată în 2021 la prețul original de 99 euro. Inflația, criza cipurilor și costurile crescute de transport din 2022 au dus la scumpiri în toată industria, iar compania Nothing, la fel ca altele din industrie s-a simțit nevoită să crească prețurile pentru anumite produse.

sursa: The Verge

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult