Samsung va lansa noul SmartTag2 pe 11 octombrie

05.10.2023
Samsung va lansa noul SmartTag2 pe 11 octombrie

Samsung anunță că cea de-a doua generație de SmartTag va fi lansată în data de 11 octombrie. Care va fi prețul noului dispozitiv?

Samsung a dezvăluit SmartTag 2, un dispozitiv de urmărire asemănător cu AirTag de la Apple, care este un succesor al SmartTag-ului original lansat în 2021. Spre deosebire de prima generație, care avea atât variante Bluetooth, cât și variante de bandă ultra-largă (UWB), noua versiune va combina ambele caracteristici într-un singur model. Dezavantajul principal este că încă funcționează doar cu smartphone-urile Samsung, relatează Engadged.

Noul model are un design complet schimbat, în formă de inel, cu metal în interiorul inelului pentru durabilitate. Acest lucru îi permite să funcționeze mai bine cu accesorii precum cleme și brelocuri sau să se atașeze la genți și bagaje. Acum este, de asemenea, rezistent la praf și apă, permițând utilizatorilor să-l folosească, spre exemplu, urmărirea animalelor de companie.

Samsung SmartTag2 va fi lansat cu prețul de 30 de dolari

SmartTag 2 are și o nouă baterie cu durată mai mare, cu o autonomie de 700 de zile în modul de economisire a energiei sau 500 de zile în modul normal, o îmbunătățire de 50% de ultimul model. La fel ca înainte, ideea este să le atașați la obiecte importante, cum ar fi chei, portofele și valize, permițându-vă să le urmăriți de la o distanță apropiată prin Bluetooth Low Energy (BLE) sau în întreaga lume prin UWB. Tehnologia de realitate augmentată (AR) a companiei vă poate ghida vizual către articol prin intermediul camerei smartphone-ului Samsung Galaxy. SmartTag 2 poate controla și electrocasnicele inteligente prin aplicația SmartThings.

Deocamdată, dispozitivul va funcționa doar dacă aveți un telefon de la Samsung. SmartTag 2 se lansează la nivel global pe 11 octombrie pentru suma de 30 de dolari (28,5 euro).

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Ionuț Vîlciu
Curios din fire, fascinat de tehnologie, jocuri, gadgeturi și pasionat de lumea auto, Ionuț și-a început cariera în jurnalism alături de echipa WASD.ro. De acolo a urmat o incursiune în presa automobilistică, alături de ProMotor. Când nu scrie despre mașini, redactează articole despre ... citește mai mult