Următorul Apple Pencil ar putea integra o cameră foto în vârf

02.01.2023
Următorul Apple Pencil ar putea integra o cameră foto în vârf
foto: Yanko Design

În afară de adăugarea încărcării wireless și formei puțin schimbate, Apple Pencil 2 nu este cu mult diferit față de prima generație. Se pare însă că Apple pregătește o schimbare pentru stylus-ul său, care ar putea adăuga noi funcții avansate. Cel mai probabil însă, acest „Apple Pencil 3”, pentru care compania deja deține câteva brevete, nu va fi compatibil decât cu următoarele generații de tablete, cu ecran OLED.

Apple Pencil 3 ar putea extrage culori de pe orice suprafață

În 2024, Apple ar putea oferi primul upgrade major pentru modelele iPad Pro din ultimii ani, făcând trecerea de la ecrane LCD la unele OLED. Odată cu această tranziție, compania ar putea aduce un nou Apple Pencil pe piață, cu design similar la exterior, dar cu noi capabilități la interior.

Asta pentru că Apple a brevetat un sistem de vârfuri interschimbabile pentru un stylus, care ar putea modifica felul în care acesta funcționează. Pe lângă o formă diferită sau alte caracteristici ale unui vârf care ar putea schimba comportamentul în software, este menționat si faptul că stylus-ul ar putea fi echipat cu o cameră și un microfon.

apple_pencil_optical_sensor_6

Integrarea unei camere în vârful creionului ar putea permite extragerea de culori de oriunde, pentru a putea fi folosite apoi în software de creație. Mai mult, având la dispoziție o cameră, ai putea să captezi texturi realiste, pe care să le aplici apoi în software de editare. Funcționalitatea de microfon nu este tocmai clară, însă ar putea fi folosit pentru comenzi Siri, de exemplu.

Alte noutăți pe care Apple Pencil 3 le-ar putea primi sunt un difuzor, poate pentru funcția Find My, la fel ca pe AirPods Pro 2, un buton de control rotativ, buton on off, un senzor biometric, și o suprafață tactilă pentru control. Toate acestea par a fi idei bune, însă ar putea afecta negativ autonomia accesoriului.

apple pencil camera
foto: Yanko Design

De altfel, cel mai important upgrade pentru Apple Pencil în acest moment ar putea fi autonomie mai bună și latențe îmbunătățite. Orice va oferi Apple pe lângă acestea vor fi, cel mai probabil, considerate „bonus” de către utilizatori.

sursa: Patently Apple, Yanko Design

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult