Google Chrome va avea buton dedicat pentru căutare vocală

15.11.2020
Google Chrome va avea buton dedicat pentru căutare vocală

Google Chrome va primi în versiunea pentru smartphone buton dedicat pentru căutare vocală, folositor pentru inițierea căutărilor Google Search, dar și pentru funcții specifice browserului web, cum ar fi accesarea unui anume web site.

Apărută la secțiunea chrome://flags, funcția identificată drept „Omnibox Assistant Voice Search” vine să înlocuiască actuala interfață search UI, accesată din bara de adrese a browserului Chrome.

Apărut în dreapta casetei Omnibox, butonul pentru căutare vocală își va baza funcționalitatea pe platforma Google Assistant, adaptată la contextul browserului web.

Deocamdată, nu este clar dacă noua implementare mai vizibilă a butonului pentru căutare vocală reprezintă doar o îmbunătățire adusă pe partea de interfață, sau va avea și o funcționalitate extinsă.

Tot într-o versiune neoficială de Chrome, Google a adăugat recent și o funcție numită Long Screenshots, care permite salvarea capturilor de ecran în versiune extinsă, cuprinzând într-o singură imagine întreg conținutul paginii de interesează. În forma actuală, dacă vrei să împărtășești mai departe informația cu un cunoscut, trebuie să trimiți multiple capturi realizate strict după ecranul telefonului.

Google derulează în mod constat ”experimente” care vizează perfecționarea browserului web, evaluând potențialul acestora cu ajutorul grupului de testare. Dacă se dovedesc a fi valoroase, probabil că ambele adiții se vor regăsi într-un pachet mai amplu de îmbunătățiri și anunțate oficial împreună cu una dintre edițiile viitoare de Chrome.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult