Google Maps le va permite utilizatorilor să își partajeze locația în timp real

07.01.2024
Google Maps le va permite utilizatorilor să își partajeze locația în timp real

Google Maps, una dintre cele mai populare aplicații de navigare, vine cu o nouă serie de actualizări prin introducerea unei noi caracteristici: partajarea locației în timp real.

Până acum, aplicații precum WhatsApp/Messenger le ofereau utilizatorilor posibilitatea de a își partaja locația pentru o perioadă limitată de timp. Acum, noua funcție Google Maps permite partajarea locației direct de pe dispozitivele Android, fără a fi nevoie de aplicații adiționale.

Mai exact, utilizatorii care doresc să își partajeze locația trebuie să se adauge ca prieteni pe conturile Google. Odată acest pas efectuat, apare un buton de „partajare locație” în informațiile contactului. Acest buton permite partajarea locației curente sau chiar a locației în mișcare. La fel ca și în cazul aplicațiilor menționate mai sus, partajarea poate fi oprită oricând, scrie News18. 

Cum poate fi utilizată noua funcție

Utilizatorii își pot seta partajarea locației pentru perioade de timp specifice, ceea ce înseamnă că aceasta se va opri automat la sfârșitul perioadei alese. Totuși, dacă se dorește, partajarea locației poate continua pe o perioadă nedeterminată, chiar și după expirarea timpului specificat.

Pentru a utiliza această funcție, utilizatorii trebuie să urmeze pașii simpli: deschiderea aplicației Google Maps pe dispozitivul Android, autentificarea cu contul Google, căutarea numelui contactului dorit în bara de căutare, selectarea contactului și apăsarea butonului de „partajare locație”. Apoi, utilizatorii vor fi nevoiți să aleagă durata pentru care doresc să partajeze locația lor în timp real. După selectarea duratei, confirmarea acestei alegeri va începe partajarea locației în timp real cu contactul ales. Pentru a opri partajarea, utilizatorii pot reveni la informațiile contactului și selecta „oprirea partajării” sau pot ajusta setările pentru a schimba durata partajării.

Pe lângă această funcționalitate, Google îmbunătășește și confidențialitatea utilizatorilor. În trecut, informațiile Google Maps erau stocate în cloud, dar acum utilizatorii pot alege să le stocheze pe proprile lor dispozitive.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult