Stream Deck introduce un nou magazin de aplicații plătit

14.10.2023
Stream Deck introduce un nou magazin de aplicații plătit

Elgato a lansat un nou Marketplace pentru Stream Deck, introducând o platformă plătită pentru aplicațiile și extensiile sale. Acest nou sistem de piață digitală va înlocui vechiul magazin de aplicații Stream Deck, concentrând totul în jurul autentificării prin contul Elgato.

Noul Marketplace oferă dezvoltatorilor și creatorilor de conținut o platformă unde pot vinde plug-in-uri, grafică, emote-uri și efecte audio digitale utilizatorilor de dispozitive precum Stream Deck și Wave Link. Un exemplu notabil este aplicația Bubble Deck, care acum poate fi comercializată direct către proprietarii acestor dispozitive.

Una dintre cele mai importante caracteristici ale noului Marketplace este că cei care contribuie cu articole pot seta propriile prețuri pentru ceea ce vând. Elgato garantează că „cel puțin” 70% din fiecare achiziție va reveni creatorului.

Cu toate acestea, a fost raportată o problemă inițială cu site-ul Marketplace, care afișa o eroare 403, posibil din cauza unui trafic prea mare.

Ce oferă noul magazin dezvoltatorilor

O altă modificare majoră este trecerea de la vechiul Stream Deck App Store, care era integrat în software-ul nativ și dispozitive, la noul Marketplace. Deși aplicațiile și plug-in-urile existente vor continua să funcționeze pe Stream Deck, acestea nu vor mai primi actualizări, care vor fi disponibile doar prin intermediul noului Marketplace.

În recenziile trecut Stream Deck Plus de anul trecut, a fost evidențiat faptul că multe dintre funcționalitățile sale proveneau de la dezvoltatori care lucrau fără posibilitatea de a-și monetiza eforturile. Totuși, introducerea acestui sistem plătit poate schimba această situație.

În plus, un alt aspect interesant al actualizării software-ului versiunea 6.4 pentru Stream Deck este adăugarea automată a faviconului unui site web (micul logo din bara de instrumente a browserului) pe buton, în locul unei icone generice Chrome. Cu siguranță numărul de produse oferite va crește, și, de ce nu, vor deveni și mai calitative.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult