Twitch le permite creatorilor de conținut să folosească și alte canale de streaming simultan

23.10.2023
Twitch le permite creatorilor de conținut să folosească și alte canale de streaming simultan

În cadrul evenimentului TwitchCon, Twitch a anunțat că va permite creatorilor de conținut să transmită simultan pe orice serviciu de streaming live.

Până vineri, streamerii puteau să difuzeze simultan doar pe platforme mobile, precum TikTok și Instagram. Cu toate acestea, această nouă schimbare oferă o libertate semnificativă streamerilor, cu condiția să nu aibă un acord de exclusivitate cu Twitch.

Această modificare vine după ce, nume importante din lumea streaming-ului online, au plecat pe alte platforme dedicate.

Nume precum xQc, Amouranth și Nickmercs au semnat cu competitorul Twitch, Kick, în acest an. Totuși, aceștia se pare că nu au contracte exclusive, având în vedere că Amouranth a postat un videoclip pe Twitch recent. De asemenea, Ninja a renunțat la contractul său exclusiv cu Twitch în septembrie 2022 pentru a oferi conținut simultan pe mai multe platforme.

Ce politică are simulcasting de la Twitch

Cu toate acestea, există câteva directive pentru noua politică de simulcasting a Twitch. Streamerii trebuie să se asigure că, calitatea stream-ului lor pe Twitch este „cel puțin la fel de bună ca pe alte platforme”. Twitch recomandă să nu se împărtășească linkuri către comunitatea Twitch pe alte platforme în timp ce sunt live pe Twitch. De asemenea, streamerii nu pot folosi aplicații pentru a combina chat-urile de pe diferite platforme.

Un alt anunț major a fost actualizarea politicii de conduită off-service a Twitch. Compania a adăugat doxxing-ul (dezvăluirea intenționată a informațiilor private ale unei persoane) și swatting-ul (hărțuirea sau intimidarea online) în lista comportamentelor pe care le va sancționa, o mișcare ce urmează după o controversă recentă legată de acuzațiile aduse YouTuber-ului Jacksfilms.

Pe lângă aceste noutăți, Twitch a anunțat și câteva schimbări de produs. Funcția Guest Star va fi redenumită „Stream Together” și va avea posibilitatea de a combina chat-urile. Twitch testează și un flux de descoperire în stil TikTok pentru canalele live. De asemenea, sistemul propriu de alerte al Twitch pentru notificări va susține „în curând” emote-urile animate personalizate ale streamerilor.

Sursă: ShiftDelete

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult