Un bug Play Store cauzează descărcarea telefoanelor cu Android

29.09.2020
Un bug Play Store cauzează descărcarea telefoanelor cu Android

Un bug strecurat într-o actualizare recentă adusă aplicației Play Store cauzează probleme manifestate prin descărcarea accelerată a acumulatorului pe anumite modele de telefoane cu Android.

Un număr destul de mare utilizatori au remarcat diminuarea subită a autonomiei dispozitivelor, aparent, fără o explicaţie anume. Problemele, se manifestă mai ales pe telefoanele OnePlus, Oppo și Asus, dar afectează într-o măsură mai redusă și dispozitivele altor producători, cum ar fi Samsung și Vivo.

Play Store

În timp ce cauza exactă nu este cunoscută, simptomele manifestate prin încărcarea excesivă a procesorului par să fie atribuite componentei Play Store download service. Potrivit capturilor de ecran furnizate de utilizatori, aplicația este responsabilă de până la 70% din consumul total al bateriei, mai mult decât înjumătățind autonomia normală a telefonului.

Având în vedere faptul că sunt afectate mai multe branduri de telefoane cu Android, este posibil ca milioane de utilizatori să fie mai mult sau mai puțin afectați.

Utilizatorii care întâmpină această problemă au câteva soluții posibile, cum ar fi să verifice manual disponibilitatea unei noi versiuni a aplicației Play Store, sau să golească manual cache-ul aplicației vizitând meniul App Info (ții apăsat pe icon-ul aplicației până ce este afișat meniul alternativ). O ultimă soluție ar putea fi dezactivarea temporară a componentei download service, însă această măsură are drept consecință nedorită și blocarea actualizărilor de Android.

Deocamdată, Google nu confirmă oficial existența bug-ului semnalat începând cu versiunea 22.0.18 a aplicației Play Store, distribuită din data de 24 septembrie.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult