Utilizatorii WhatsApp de pe web vor avea acces la o nouă funcție de confidențialitate

13.01.2024
Utilizatorii WhatsApp de pe web vor avea acces la o nouă funcție de confidențialitate

WhatsApp pregătește o nouă caracteristică care, conform companiei, va revoluționa modul în care utilizatorii se pot conecta. Din ultimele rapoarte dezvăluite, WhatsApp lucrează la implementarea unei funcții ce le va permite utilizatorilor să comunice fără a-și dezvălui numărul de telefon, funcția venind cu un plus de confidențialitate și securitate, conform Tech Behind It.

Până acum, pentru a comunica cu cineva prin WhatsApp era necesar să partajezi numărul tău de telefon, ceea ce putea fi inconfortabil în anumite situații. Totuși, cu noua caracteristică WhatsApp, utilizatorii vor putea să creeze un nume de utilizator unic, care va funcționa ca un identificator pentru profilul lor. Practic, un ID prin care alți utilizatori te vor găsi.

Noul sistem de identificare va face posibilă conectarea cu alții fără a dezvălui numărul de telefon, procesul fiind, de asemenea, unul foarte rapid și simplu. Practic, odată ce utilizatorul alege un ID, numărul său de telefon rămâne privat.  Mai mult, utilizatorii vor avea posibilitatea de a-și schimba numele de utilizator ori de câte ori doresc, WhatsApp oferindu-le un control total asupra noi funcții.

Ce modificări a mai adus WhatsApp pentru versiunea de web

În plus, pentru versiunea web, WhatsApp lucrează la un nou mod întunecat pentru versiunea web. Acesta va avea o culoare de fundal special adaptată pentru tema întunecată, reducând astfel solicitarea ochilor în mediile cu lumină scăzută. De asemenea, WhatsApp a introdus o nouă funcție care le permite utilizatorilor să își schimb statusul direct din aplicația de web.

Până de curând, funcția de status în WhatsApp era restricționată la dispozitivul principal al unui utilizator, făcând imposibilă actualizarea statusului de pe alte dispozitive sau de pe versiunea web. Totuși, potrivit unui raport, WhatsApp a început să implementeze o nouă funcție care permite actualizarea statusurilor de pe dispozitive secundare și este disponibilă în versiunile beta pentru WhatsApp Web și Android.

Această caracteristică face parte din modul companion al WhatsApp, care oferă posibilitatea de a accesa chat-uri de pe până la patru dispozitive suplimentare, funcționând chiar și când telefonul principal este oprit.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Vlad Ionescu
Vlad Ionescu
Pasionat de tehnologie, gaming și muzică, Vlad și-a urmat pasiunea și a devenit redactor de știri și analist Esports. A scris pentru publicații precum ProSport, Revpanda și Superpont, iar în prezent este redactor Go4IT. citește mai mult