Americanii de la Rivian și Mercedes își unesc forțele. Pentru început, vor livra dube și autoutilitare electrice

11.09.2022
Americanii de la Rivian și Mercedes își unesc forțele. Pentru început, vor livra dube și autoutilitare electrice

Venind ca o salvare de ultim-moment, Rivian anunță un parteneriat cu Mercedes Benz, vizând fabricarea de dube și camionete electrice mari.

Recunoscut mai ales pentru modelul RT1T, alternativă pentru Ford F-150 cu propulsie electrică, Rivian dădea semne să se apropie cu pași repezi de faliment, nereușind să livreze mașinile electrice deja promise, cu sau fără profit.

Probabil că expertiza Rivian dobândită deja cu  proiectarea de camionete de lux se potrivește perfect cu aspirațiile mult mai comerciale exprimate de Mercedes-Benz, pentru fabricarea de dube pentru transport marfă, până la camioane. Până la urmă, luxul poate trece pe planul doi dacă reușești să salvezi compania, folosind inovațiile cumulate până acum pentru a livra dube electrice accesibile, eventual, compensând marjele de profit diminuate cu volume mari de producție.

Potrivit planului oficial, scopul este de a produce două autoutilitare pe linii de asamblare comune. Unul ar fi bazat pe arhitectura VAN.EA a Mercedes-Benz Vans. Celălalt s-ar concentra în jurul platformei Rivian Light Van de a doua generație a producătorului Rivian. Cele două părți vor analiza, de asemenea, „opțiuni suplimentare pentru sinergii sporite”.

Companiile își propun să construiască vehiculele electrice într-o fabrică Mercedes-Benz din Europa Centrală sau de Est, în următorii ani. Totuși, până ca planul să fie un proiect asumat, rămâne ca cele două companii să depășească numeroase obstacole ținând de reglementare și „potrivirea” inovațiilor dezvoltate pe continente diferite.

„Suntem încântați să colaborăm cu Mercedes-Benz în acest proiect”, a declarat CEO-ul Rivian RJ Scaringe într-o declarație. „Mercedes-Benz este una dintre cele mai cunoscute și respectate companii de automobile din lume și credem că împreună vom produce dube electrice cu adevărat remarcabile, care vor beneficia nu numai clienților noștri, ci și planetei.”

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult